Voorwoord

Nieuwe ronde

Judith Zilversmit
Judith Zilversmit. Beeld Marc de Groot
Judith Zilversmit.Beeld Marc de Groot

De vakantie is voorbij. Dat betekent dat het leven zich weer in vol ornaat aandient; scholen zijn begonnen en kantoren stromen – zover het is toegestaan – weer vol. Het voornemen is de drukte niet de boventoon te laten voeren. Helaas. Na een dag werk rijst reeds de vraag: hoe ga ik dit in hemelsnaam doen?

In deze krant stond een goede suggestie om het vakantiegevoel vast te houden: zorg na thuiskomst voor een zachte landing. Met andere woorden: je hoeft niet meteen alle achterstallige mails weg te werken. En ja, het is prima een rondje langs de collega’s te maken. Wat je ook vaak ziet na de vakantie: kleine veranderingen op het werk. Nieuwe plannen, die vervolgens tot aanpassingen leiden. Dat geldt ook voor deze PS.

Vorige week las u al dat Meneer en mevrouw Hamersma zijn gestopt met hun rubriek. Deze week nemen we afscheid van de door corona in het leven geroepen rubriek van Gilles van der Loo. Gilles blijft voor de krant schrijven, maar hij zal niet langer als culinair recensent voor Proefwerk verantwoordelijk zijn.

Gilles: “In mijn recensies heb ik steeds naar een zo zuiver mogelijk oordeel gestreefd, maar het viel me ook vóór corona zwaar lage cijfers uit te delen. Mijn hart ligt misschien te zeer bij de horeca waar ik in opgroeide.”

Ik eindig met een cliffhanger. Proefwerk keert, nu de restaurants weer draaien, wel terug. Met een nieuwe criticus. Wie dat is, leest u binnenkort.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden