Filmoverzicht

Nieuw in de bioscoop: de opvolger van Lady Bird en de nieuwe Malick

Dit zijn de belangrijkste films die deze week in première gaan in de regio Amsterdam.

Little Women.  Beeld -
Little Women.Beeld -

Little Women vangt het simpele p­lezier van je door de wereld bewegen

Greta Gerwig (Lady Bird) verfilmde de klassieker Little Women, het verhaal over de zussen March, die ieder op hun eigen manier botsen op de grenzen van wat vrouwen is toegestaan. De film is genomineerd voor zes Oscars. Lees de recensie.

A Hidden Life: eindelijk weer een urgente film van Terrence Malick

Na drie enigszins onthechte films die zich in het heden afspelen, weet Terrence Malick met A Hidden Life, juist door naar het verleden te reiken, weer eens een film te maken met een enorme urgentie voor het hier en nu. Lees de recensie.

Blue Story: uitleggerige film die zorgde voor rumoer in Groot-Brittannië

Rumoer in Groot-Brittannië. Verschillende bioscoopketens haalden er Blue Story uit roulatie na een reeks gewelddadige voorvallen rondom vertoningen van de film. De film begint spannend, maar is iets te uitleggerig om werkelijk in het hart te raken. ­Lees de recensie.

Er is duidelijk iets mis in de gestileerde wereld van Little Joe

Er is duidelijk iets mis in de gestileerde wereld van Little Joe. Hoewel de genetisch gemodificeerde bloemen waaraan de film zijn titel ontleent ­gevoelens van geluk moeten afgeven, verspreidt de strak geregisseerde film van Jessica Hausner (Lourdes, Amour Fou) vooral verontrusting. Lees de recensie.

The Lodge: kippenvel en rillingen om een stiefmoeder

The Lodge opent met een vervreemdend inkijkje in een poppenhuis dat naar de afgelegen hoofdlocatie is gemodelleerd en gedurende de film regelmatig terugkeert. Het koppel dat de echte boshut als buitenhuis gebruikt zit in een huwelijkscrisis, die in de proloog dramatisch escaleert. Lees de recensie.

Chili blijft het grote thema in La cordillera de los sueños

Patricio Guzmán woont al sinds 1973 niet meer in zijn geboorteland Chili. Als linkse, geëngageerde filmmaker ontvluchtte hij destijds het regime van dictator Pinochet, met het filmmateriaal onder zijn arm voor wat zijn inmiddels klassieke drieluik The Battle for Chile zou worden. Lees de recensie van deel III.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden