Kunsttips

Nederlands Theater Festival, Van Gogh in skatepark Noord

Elke dag is er veel cultureels te doen in de stad. Bent u er nog niet uit wat te doen? Het Parool zet een aantal tips voor u op een rijtje.

Het Parool

Nederlands Theater Festival

Op het Nederlands Theater Festival, van 5 tot en met 15 september, zijn in dertien theaters in Amsterdam de beste voorstellingen van het afgelopen seizoen te zien, geselecteerd door de Nederlandse Toneeljury. Het festival opent op 5 september om 17.00 uur traditiegetrouw met de Staat van het theater. Dit keer geeft Laura van Dolron een invulling aan de voorstelling en reflecteert ze op haar persoonlijke verhouding tot maatschappelijke en politieke ontwikkelingen.

Daarnaast zijn er gedurende de week ook filosofische gesprekken, masterclasses, een snelcursus theaterkijken, een toneelleesclub en een middag over fotografie. Ook is er het NTF jong, een speciaal programma met voorstellingen voor kinderen. Aan het einde van de week worden, tijdens het Gala van het Nederlands Theater in het ITA, de belangrijkste Nederlandse toneelprijzen uitgereikt, zoals de Louis d’Or en de Theo d’Or .

Het hele programma en kaarten via https://tf.nl/.

Van Gogh en het skatepark

De Amsterdamse kunstenaar Floor van het Nederend maakte een muurschildering geïnspireerd op het werk Korenveld met maaier van Vincent van Gogh in het Skatepark Noord. Op 5 september om 21.00 uur wordt het werk onthuld en zal een feestelijke avond vervolgen met dj Willy Party en Yin Yin. Toegang is gratis.

Vincent van Gogh, Korenveld met maaier, 1889 Beeld Van Gogh Museum
Vincent van Gogh, Korenveld met maaier, 1889Beeld Van Gogh Museum

WereldHavendagen

De Wereldhavendagen in Rotterdam zijn dit jaar op 6, 7 en 8 september op de kades rond de Erasmusbrug. Bezoekers kunnen mee tijdens bezichtigingen van schepen en spannende excursies. Op de kade ook zijn er demonstraties . Voor de jonge bezoekers zijn er kinderactiviteiten.

null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Plaats of waar

In verschillende bioscopen in Amsterdam is van 6 tot en met 8 september Het Manifesto Filmfestival. Een festival dat zich wil onderscheiden met internationale speelfilms, kortjes en documentaires, die het wereldbeeld van de bezoeker moeten kantelen. Dit jaar is het thema constructed identities. Kaarten via manifestofilmfestival.org.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden