PlusOpen tijdens corona

Nancy Slot van Slime Shop Amsterdam: ‘Iedereen moet hier een mondkapje op’

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de gedeeltelijke lockdown? Dat lees je in de rubriek Ode tijdens corona. Vandaag: Nancy Slot (47) heeft bij Slime Shop Amsterdam alles wat je nodig hebt voor het maken van slime, een corona-activiteit bij uitstek.

Nancy Slot: ‘Ik ben druk bezig met het ontwikkelen van kant-en-klaar slime.’ Beeld Anouk Hulsebosch
Nancy Slot: ‘Ik ben druk bezig met het ontwikkelen van kant-en-klaar slime.’Beeld Anouk Hulsebosch

Wat betekent de gedeeltelijke lockdown voor uw zaak?

“De meeste klanten waren in maart heel fatsoenlijk, maar sommige hoestten bij wijze van spreken in mijn gezicht. Ik ben mantelzorger voor mijn moeder, dus die situatie was niet houdbaar. We zijn toen een paar weken dicht geweest. Nu moet iedereen in de winkel een mondkapje op en daar ben ik streng in. Ik heb niet voor niks een bordje voor de deur.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“Als er geen klanten zijn ben ik me aan het voorbereiden op het moment dat ze wel weer komen. In de zomer heb ik een webshop gelanceerd waarmee ik inmiddels verkoop aan klanten in heel Nederland.”

Nog creatieve inzichten gekregen door de situatie?

“Ik ben druk bezig met het ontwikkelen van kant-en-klaar slime. Daarmee kun je thuis meteen beginnen met creëren. Een paar maanden geleden begon ik met het verkopen van slime-sets, zoals Cookie Dough. Klanten waren daar heel enthousiast over, en inmiddels hebben we er zeven. Als je iets op de site bestelt krijg je het toegestuurd in een kleurrijke doos, dus het voelt alsof ik steeds een gezellig cadeautje verstuur.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Ik denk dat met slime spelen een heel leuke activiteit is ­tijdens een lockdown. Als de stad echt helemaal platligt, kun je dit goed met je kinderen doen. Het blijkt ook een concept waar vraag naar is, want het begon als een hoekje in mijn tabakszaak, maar beslaat inmiddels een groot deel van mijn winkel.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel weer wordt versoepeld?

“Het lijkt me fantastisch om naast het verkopen van slime workshops te geven, want het is even een trucje dat je moet doorkrijgen. Het hele idee is ontstaan doordat mijn dochter geobsedeerd raakte door slime, maar moeilijk aan de benodigdheden kon komen. Het is leuk om andere kinderen een plek te geven waar alles bij elkaar te vinden is.”

Slime Shop Amsterdam

Van Woustraat 18

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden