Recensie

'MV2' van Huub Stapel zit bomvol clichés en verdient beter materiaal (**)

'MV2' is het vervolg op de succesvolle show 'Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus', maar jammer genoeg valt Huub Stapel terug op nietzeggende weetjes en clichés.

Mike Peek
Huub Stapel in MV2 Beeld Leo van Velzen
Huub Stapel in MV2Beeld Leo van Velzen

De mooie momenten in 'MV2' zijn allemaal zeer persoonlijk. Huub Stapel die een liefdesbrief van zijn vader aan zijn moeder voorleest; Stapel die vertelt dat hij na 42 jaar relatie nu bij een andere vrouw is ('de oplossing lag achter ons'). de ingetogen, bijna beduusde manier waarop hij 'Liefde van later' zingt voor zijn ex.

Nietzeggende weetjes
Helaas is 'MV2' een vervolg op het succesnummer 'Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus'. Dus moet er flink gelachen worden, vliegen de nietszeggende weetjes al snel over het podium (in Groningen wordt veel vaker gebatst dan in Zeeland!) en leren we dat de gemiddelde vrijpartij écht geen half uur duurt: gemiddeld is de pijp na 5 minuten en 58 seconden helemaal leeg.

Stapel begint met te zeggen dat de berg boeken die hij over de verschillen tussen mannen en vrouwen heeft gelezen, net zo hoog is als hijzelf. Daar is erg weinig van te merken. Meer nog dan de eerste voorstelling drijft 'MV2' op herkenbaarheid.

Beter materiaal
Dit keer is het een verstikkende herkenbaarheid. Het lijkt alsof Stapel een poging doet zo veel mogelijk clichés in het programma te verwerken. Niet zonder succes overigens. Hij hoeft maar over slecht kaartlezende vrouwen te beginnen en de zaal ligt al in een stuip. Mannen die maar één ding tegelijk kunnen en het dus niet zien als hun lief naar de kapper is geweest? Blijkbaar is dat nog steeds geestig.

Hopelijk durft Stapel na het ­melken van deze koe een persoonlijke show te schrijven. Zijn innemende performance verdient beter mate­riaal.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden