Tip

Midzomer Mokum: activiteiten voor jonge Amsterdammers

Dianne Bleeker
Midzomer Mokum Beeld Oba
Midzomer MokumBeeld Oba

De coronacrisis heeft de Amsterdamse jeugd flink geraakt. Kinderen en jongeren hebben maanden thuisgezeten en ook de zomer­vakantie loopt niet zoals gepland door alle reisbeperkingen. Deze zomer organiseert de OBA daarom ruim 300 jeugdactiviteiten onder de naam Midzomer Mokum, als onderdeel van het complete programma van de gemeente Amsterdam. Verspreid over twaalf vestigingen kunnen kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot en met 23 jaar deelnemen aan diverse gratis activiteiten.

Het programma is bedoeld voor jonge Amsterdammers en leren en doen staan centraal. Er zijn onderdelen rondom taal, literatuur, poëzie, spoken word en creatie. Publiek kan bijvoorbeeld een eigen robotstad maken, een fantasiebeest 3D-printen of virtual reality ontdekken in Maakplaats021. Er wordt een schrijfwedstrijd, Nieuw Amsterdams Peil, georganiseerd over ‘nieuw Amsterdam’. Verder zijn er jeugdvoorstellingen zoals Robinson Crusoe of De Draad van Alexander van Ton Meijer. Daarnaast staan ook muzikale evenementen en workshops op het programma. Zo is er dinsdag een workshop van de Fawaka Ondernemersschool over duurzaamheid, waar het publiek leert op een zuinigere manier met de wereld om zich heen, eten en zichzelf om te gaan.

“We bieden een breed, leerzaam en leuk programma aan,” aldus Martin Berendse, directeur van de OBA. “Als openbare instelling in de stad moeten we in de huidige tijd een veilige, warme en welkome plek zijn voor iedereen.”

Volgens Berendse is het dan ook vanzelfsprekend dat de OBA bijdraagt aan Midzomer Mokum en de jeugd kansen biedt om zich te ontplooien en te vermaken. “Nu er versoepelingen zijn van de coronamaatregelen, is het juist fijn dat we onze deuren weer open kunnen doen.” Midzomer Mokum is een samenwerking tussen de gemeente Amsterdam, de OBA, scholen, sportverenigingen en musea.

Kijk op oba.nl/zomer voor het volledige programma in de OBA.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden