Aldus

Met de Sandwich Show creatief je kunst tentoonstellen

Fotograaf Reinier Gerritsen (70) bedacht met vriend en collega Wil van Iersel een manier om offline publiek te bereiken: De Sandwich Show.

Jessica Kuitenbrouwer
Fotografen worden steeds creatiever om hun werk toch tentoon te stellen. Beeld MARK WEEMEN
Fotografen worden steeds creatiever om hun werk toch tentoon te stellen.Beeld MARK WEEMEN

U loopt als een sandwich door de stad. Leg eens uit?

“Ja, Wil, Anaïs López, Jaap van den Beukel en ik lopen met twee assistenten met grote sandwichborden rond om ons werk te laten zien. Met zijn zessen zijn we een fototentoonstelling.”

Hoe komt u aan die borden?

“Die maken we zelf van plastic platen, linten, spanbanden en montagekit. Dat geheel trek je dan aan. Het ziet er prachtig uit, zeker als we netjes in een rij lopen.”

Heeft u nagedacht over de formatie waarin u loopt?

“We proberen wel een choreografie aan te houden, ja. De rij gaat van klein naar groot, de kleinste voorop. Het is wel even wennen; lopen in de sandwich. We hebben eerst met prototypen proefgelopen op het Amstelveld en kwamen toen bijvoorbeeld tot de conclusie dat je het bord vooral niet verticaal moet maken, en dat je een extra bandje nodig hebt zodat de spanbanden niet van je schouders zakken.”

Een hele productie dus. Waarom al die moeite?

“Wil en ik hadden enorm de pee in dat alle foto-evenementen werden afgeblazen en kwamen toen op dit idee. Het bevalt wel. Onderweg krijgen we de gelegenheid om mensen uitgebreid te vertellen over wat we maken.”

Waar loopt u zoal?

“We willen echt de buurt in. Het werk van Jaap gaat bijvoorbeeld over Noord, dat wil je dan graag daar laten zien. En wie ons wil zien, kan ons bestellen, dan komen we voor je deur staan. Of tref ons op straat. Komende zaterdagmiddag lopen we van het Alexanderplein naar de molen bij Brouwerij ’t IJ en terug.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden