PlusNet Open

Met Bluey’s heeft Zeeburgereiland een echte buurtzaak

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag Bluey’s coffee & kitchen op Zeeburgereiland.

Yuki Hochgemuth
Blueys, Eef Kamerbeekstraat 182. Beeld Lin Woldendorp
Blueys, Eef Kamerbeekstraat 182.Beeld Lin Woldendorp

Een tragisch verhaal: Bluey’s beach in Australië heet zo omdat Bluey de koe stond te grazen op een klif bij het strand, iets te dicht bij de rand kwam, in het water viel en verdronk.

Naar dit strand is ook Bluey’s coffee & kitchen, de zaak van Loeki Kin (31) en Timo Theeuwes (25) genoemd. Dat communitygevoel, bewoners die een strand naar een overleden koe vernoemen, wil het tweetal ook graag creëren op Zeeburgereiland.

“Het Amsterdamse mag hier ook wel leven,” zegt Kin. En dat is te zien: ze verkopen Amsterdamse bieren, Amsterdamse koffie en krijgen melk van leverancier Moma in de stad. Theeuwes: “Daar hebben we een koe geadopteerd die we Bluey hebben genoemd.”

Bluey’s zit pal naast het nieuwe ­skatepark, en wie op het zonnige ­terras zit, zou zomaar kunnen vergeten dat de wijk pas een paar jaar bestaat. “Het voelt nu veel meer als een buurt dan een expatwoestijn,” zegt Kin. “We willen graag een ­buurtzaak zijn, waar je in je eentje koffie kunt drinken ­zonder dat je je ongemakkelijk voelt.”

Naast koffiedrinken kun je ook eten bij Bluey’s. Ontbijten kan bijvoorbeeld met een boterham met wisselende pindakaas van de Pindakaaswinkel (€3), of bestel bij de borrel worst van Brandt&Levie (€6).

Daarnaast moet de stekjesruil benoemd worden. Bij de toonbank mag je, bij inbreng van een eigen stekje, een ander plantje meenemen. Ook daarmee willen Kin en Theeuwes in dienst staan van de buurt.

Bluey’s coffee & kitchen

Eef Kamerbeekstraat 182

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden