PlusOpen tijdens corona

Messenwinkel Moes deelt snijfilmpjes via WhatsApp

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de lockdown? Dat lees je in de rubriek Ode tijdens corona. Vandaag: Barbara Mol (47), mede-eigenaar van messenwinkel en slijperij Firma Moes, stuurt nu snijfilmpjes via WhatsApp.

Ella Santhagens
Messenwinkel & slijperij Firma Moes, Barbara Mol en Jaap de Jong. Beeld Nina Schollaardt
Messenwinkel & slijperij Firma Moes, Barbara Mol en Jaap de Jong.Beeld Nina Schollaardt

Wat betekent de gedeeltelijke lockdown voor uw zaak?

“Het kwam zeker hard binnen. We zijn een groep klanten kwijtgeraakt, omdat we normaal gesproken veel slijpen voor horecaondernemingen, en die moesten in maart gelijk al dicht. Nu is onze winkel dicht, maar het slijpwerk kan op afspraak worden gebracht.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“Nou, ik denk toch dat we op deze manier doorgaan. Echt uitzicht heb ik nog niet. Ik hoop dat de winkel in maart weer open kan. We hebben geen webshop, juist omdat we de klanten in de winkel willen hebben. En dat is wat je nu erg mist. Dus als dat weer komt, al zijn het maar twee klanten per keer, ben ik superblij.”

Heeft u nog creatieve inzichten gekregen door de situatie?

“Wij verkopen producten die je wilt vasthouden. Het is gereedschap dat je voor minstens twintig jaar in huis haalt. Vroeger konden klanten in de winkel tomaten snijden om te ervaren hoe het mes snijdt. Nu kan dat niet. Stel dat jij een mooi koksmes zoekt, hoe kan ik jou dan laten zien hoe dit mes is aanvoelt? Daarom sturen we nu bijvoorbeeld filmpjes via WhatsApp waarin we tomaten snijden en uitleggen wat de voor- en nadelen van een mes zijn.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Doordat je weet hoe leuk het hiervoor was. We bereiden ons wel voor op het moment dat we weer open kunnen. Dus nu ben ik af en toe bezig met nadenken over een leuke nieuwe etalage of bedenk ik hoe ik de kasten opnieuw kan inrichten.”

Wat is het eerste wat u gaan doen als de boel weer wordt versoepeld?

“Dan zijn we ontzettend blij en maken we zeker een huppeltje! Voor de winkel betekent dit dat we er weer fysiek kunnen zijn voor iedereen, inclusief het echte contact met klanten – dat vind ik het belangrijkste.”

Messenwinkel & slijperij Firma Moes

Eerste van der Helststraat 67

Tips? open@parool.nl.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden