PlusOpen tijdens corona

Mede-eigenaar Radion: ‘Wij komen het allerlaatst aan de beurt met versoepelingen’

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de lockdown? Dat lees je in de rubriek Open tijdens corona. Vandaag: Frits Zanen (41), mede-eigenaar van Radion, vreest dat clubs voorlopig nog niet open mogen. Hij wil graag weer samen dansen.

Anna Livia de Kort
Frits Zanen (rode trui) en Cees Zanen (grijze bloes) in Radion. Beeld Nina Schollaardt
Frits Zanen (rode trui) en Cees Zanen (grijze bloes) in Radion.Beeld Nina Schollaardt

Wat betekent de gedeeltelijke lockdown voor uw zaak?

“We zijn nu bijna een jaar dicht. Aangezien we al maanden geen inkomsten genereren, is deze periode financieel gezien erg zwaar. Het voortbestaan van Radion is wankel. Daarnaast missen mede-eigenaar Cees Zanen en ik de bezoekers enorm. Onze plek hoort te leven. Radion is nu dood- en doodstil.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“We hebben ook een eetcafé waar we normaal gesproken onder andere burgers en pizza’s serveren. Hopelijk gaat de horeca volgende maand open, zodat we dat weer kunnen oppakken. We hadden in de eerste lockdown nog een afhaal-en bezorgservice, maar deze periode niet. De ene dag zetten we 300 euro om en de volgende dag niets. Het was financieel onaantrekkelijk. Helaas vrees ik dat de opening van de clubs op de allerlaatste plaats komt van de versoepelingen.”

Heeft u nog creatieve inzichten gekregen door de situatie?

“Sinds juni organiseerden we elke zaterdagavond voor dertig man onder andere het programma ‘Further’ met dj Bone. Het was een avond vol muziekeducatie, door middel van lezingen en audiovisuele shows. Dat was onwijs leuk om te doen. Terwijl de Amerikaanse dj normaal gesproken voor duizenden mensen op een festival draait, kon het publiek nu op een paar meter afstand van hem zitten. Het was erg speciaal en intiem.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Het scheelt dat ik van nature een positief ingesteld persoon ben. Ik probeer vooral met de dag te leven en niet al te ver vooruit te kijken. Je moet toch proberen bezig te blijven en vooral nadenken wat je met de club gaat doen als die open mag. Zodra het mag, gaan we in elk geval verder met dj Bone.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel weer wordt versoepeld?

“Ik kijk ernaar uit om een gezonde en bruisende zaak te hebben. Ik mis het bijwonen van evenementen, met al die mensen om je heen. En lekker weer dansen met z’n allen.”

Tips? open@parool.nl.

Radion

Louwesweg 1
020 3080151
radion.amsterdam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden