Bezorgtest

Mech Make & Take bezorgt prima broodjes, maar verrast niet

Mech Make & Take. Beeld Monique Van Loon

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Mech Make & Take.

Waar bestellen we?

Als thuiswerkende schrijver die haar beroep in principe in pyjama zou kunnen uitoefenen – geen nood, ik trek over het algemeen ook thuis gewoon nette kleren aan – kom ik niet vaak op de Amsterdamse Zuidas. Toch leek het me interessant om te toetsen of je daar een beetje prettig kunt lunchen.

Welke zaak heb je uitgekozen?

Voor een hardwerkende advocaat of fiscalist is het ontzettend handig als naburige lunchrooms ook aan bezorging doen. Ik denk me in: waar heeft men tussen twee meetings door zin in? Niet te moeilijk, makkelijk op te eten achter het ­bureau… De keuze valt op Mech Make & Take, een lunchroom zonder al te veel poespas met op het menu een flink aantal (club)sandwiches, ­baguettes en salades en een handvol zoetigheden en drankjes. Zijn de gerechten origineel? Neuh, dat niet: de geijkte broodjes carpaccio, tonijnsalade en geitenkaas vliegen je om de oren.

Rijden maar!

Na een halfuurtje stopt de fietser voor mijn deur. Alles is keurig en strak verpakt. Allereerst proef ik de carpaccio (€7,50) op wit brood met sla, tomaat, komkommer, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Het brood is precies goed getoast en handig gevierendeeld – ideaal voor achter de computer. Het rundvlees is vers, de dressing is romig en een tikje zoetig, de kaas royaal aanwezig. Goedkoop is het niet, maar wel erg smakelijk.

Dan het broodje eiersalade met truffel en spek (€7,20, ook als vegetarisch gerecht te bestellen). Allereerst complimenten voor het krokante spek, dat haalt het hele broodje ­omhoog. De eiersalade is duidelijk vers gemaakt en fris. De truffel erin kan natuurlijk niet echt zijn voor deze prijs. Wel jammer dat de gebruikte ‘truf­fel­tapenade’ alles zo naar paddenstoelen laat smaken.

Heb je nog meer geproefd?

Een ander type broodje is de baguette BLTA (€6,30), ­deze komt met bacon, sla, tomaat, avocado, komkommer en mosterdmayo. Leuk dat je allerlei varianten van de BLT bij Mech kunt kiezen. Deze versie smaakt prima, wederom met knapperig spek en frisse condimenten, al had de avocado wel wat verser mogen zijn.

Erbij drink ik de Fruitshake Tropical (€6,90), die ik met z’n gigantische hoeveelheid van een halve liter ­absoluut waar voor je geld vind. Het is een prettige jus d’orange met zo te proeven veel mango. Lekker.

De brownie (€2,60) is precies wat je verwacht en vind ik voor deze prijs ook erg netjes. Al met al een prima werklunch.

Restaurant Mech Make & Take. Open ma-vrij 8.00 tot 17.00 uur en za 10.15 tot 15.45 uur. Bestellen via Uber­Eats, Deliveroo en Thuisbezorgd

Prijs €30,50 voor drie broodjes, sapje en brownie

Aanrader Ja, dit is een prima lunch voor op een drukke werkdag.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden