Aldus

Mare wil op het Fons Vitae haar oma en vader achterna

De oma en vader van Mare Vermeulen (11) gingen al naar school op het Fons Vitae. Nu wil Mare, als derde generatie, ook. Alleen moet er eerst geloot worden.

Tom Grosfeld
null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Waarom wil je naar het Fons Vitae?

“Het lijkt me gewoon een heel leuke school, met een fijne sfeer en een mooi gebouw. En ze doen veel om pesten tegen te gaan, met allerlei protocollen. Ik heb ook gehoord dat de docenten streng zijn, maar niet té streng. Ik weet dat de school vroeger een meisjesschool was, dat vind ik wel bijzonder.”

En je familie heeft er op school ­gezeten.

“Ja, mijn oma en vader zaten erop, en nog drie tantes. Ik heb daarom al veel verhalen over de school gehoord. Mijn oma heeft vroeger met haar klasgenootjes de naam voor de school bedacht. Het leuke is dat ze nog heel dicht bij de school woont. Dan zou ik na schooltijd bij haar langs kunnen gaan. Ze zei al dat ze het superleuk zou vinden als ik word ingeloot.”

Vind je het spannend?

“Heel erg. Maar het is iets waar ik geen invloed op heb. Ik vind het sowieso spannend om van de basisschool naar de middelbare school te gaan. Nieuwe mensen ontmoeten, een nieuwe fietsroute door de stad. Maar ik heb er ook veel zin in. Want er zijn allerlei technische en creatieve vakken, en bijvoorbeeld scheikunde, waar je proefjes gaat doen.”

Wanneer hoor je of je bent ingeloot?

“Morgen om half vier kan ik inloggen op een website en dan weet ik het. Dat wordt dus spannend.”

Wat als het niet lukt?

“Dat zou heel jammer zijn. Want het Fons Vitae heeft echt mijn voorkeur, ook als mijn familieleden er niet op hadden gezeten. Maar anders heb ik ook nog een paar leuke andere scholen op mijn lijstje staan.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden