Bezorgtest

Man, wat is dat vlees van Gangnam Chicken mals

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Gangnam Chicken.

Wát een goede kip. Beeld Monique Van Loon

Waar bestellen we?

Herinnert u zich nog de lovende recensie over de gefrituurde kip van Uncle Lee die zorgde voor een gigantische stormloop, een crashend systeem, uitverkochte kip en het begin van een groot succes? Nu is er een nieuwe Koreaanse kipzaak: Gangnam Chicken. En het toeval wil dat deze schuin tegenover mijn huis zit.

Dat moet getest worden!

Omdat ik het voor mens én milieu zonde vind een ­bezorger op te roepen om die tien meter te laten rijden, besluit ik voor één keer een uitzondering te maken en het eten af te halen. Dat moet u me maar vergeven.

Het menu is simpel: drie soorten kip (vleugels, drumsticks en dijen) met de keuze uit vier soorten ‘coatings’, of juist helemaal geen saus. De prijzen zien er zeer schappelijk uit. Daarnaast is er een flink aantal bijgerechten en kun je zelfs Koreaanse soda bestellen.

Vroem vroem!

Ik kachel dus de straat over en tref een zaak in aanbouw, maar de keuken is al op stoom. De ontzettend vriendelijke eigenaar vertelt me – zonder mijn dubbele agenda te kennen – honderduit en geeft me zelfs extra kimchi om te proeven. Snel naar huis dus.

De chicken wings (€7,50 voor 7 stuks) bestelde ik zonder saus, maar het dunne gefrituurde jasje geeft gelukkig genoeg smaak. Lekker om te dippen in de gochujang mayonaise (€1,50) op basis van gefermenteerde rode lichtpittige peperpasta, een beetje à la srirachasaus. Man man man, wat is dat vlees mals, net als de ­boneless chicken (€8,50 voor 8 stukjes). Die zijn wel iets minder knapperig door de kleverige soja-knoflooksaus, maar dat drukt de pret niet: wát een goede kip.

Om de vergelijking met Uncle Lee te maken: beide tenten serveren fantastische kip, maar er is een duidelijk verschil in het deegjasje. Dat is bij Uncle Lee beduidend dikker en machtiger. Beide goed, dus het is maar net waar je zin in hebt. Een beetje als Franse frietjes versus dikke Vlaamse.

En de bijgerechten?

Die zijn minstens zo aan te raden. De fried tofu en fried cauliflower (beide € 5,50), flinke porties, hebben een mooie balans tussen crispy en zacht, zoet en zuur, en een beetje funky van de vissaus. Als je tofu zo krokant weet te krijgen, verdien je sowieso applaus.

De pickled radish en sweet & sour cabbage zijn een prettige tegenhanger voor al het vet. Beeld Monique Van Loon

De pickled radish en sweet & sour cabbage (beide €2,25) zitten goed in het zuur, een prettige tegenhanger voor al het vet. De cadeau gekregen kimchi vind ik persoonlijk iets te hard, maar de smaak is top. Kortom, we hebben een nieuwe favoriet.

Nu niet allemaal tegelijk bestellen, alsjeblieft!

Restaurant Gangnam Chicken
Open ma-zo 17.00 tot 23.00 uur
Bestellen via Deliveroo
Prijs €33,- voor twee soorten kip
Aanrader Ja. Ja! Zei ik al ja?

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden