Londen en New York krijgen eerste voedselmusea

In Londen en New York openen eind deze maand de eerste, weliswaar nog tijdelijke, voedselmusea. Het British Museum of Food opent op 23 oktober; vijf dagen later gaat het Museum of Drink and Food (Mofad) van start.

Redactie
Voor een van de eerste exposities van het Londense museum wordt een ruimte gewijd aan de impact die chocolade heeft op ons leven. Beeld anp
Voor een van de eerste exposities van het Londense museum wordt een ruimte gewijd aan de impact die chocolade heeft op ons leven.Beeld anp

Avant garde-chef Sam Bompas en voedseldesigner Harry Parr vertellen The Guardian dat ze hun museum in Londen zien als een 'provocatie, de start van een debat'. Het duo werd bekend om hun bijzondere puddings. Het museum opent drie maanden lang haar deuren aan Borough Market in hartje Londen. Het duo is nog op zoek naar de financiën om een permanent museum te vestigen.

Ook de 'concurrent' in New York opent tijdelijk, voor vijf jaar, een museum in Brooklyn terwijl wordt gezocht naar een meer permanente locatie. De komende jaren draait het museum volledig om de geschiedenis, evolutie, wetenschap, sociologie en kunst van voedsel.

Het Amerikaanse museum is een stuk groter dan zijn Londense broertje, maar Bompas gelooft dat het British Museum of Food zich onderscheidt door zijn interactieve karakter. Het Britse museum opent met een viertal exposities, waaronder een 'chocolade wonderland' en digitale reis door het lichaam. Het Mofad opent met de expositie 'Flavor: making it and faking it'.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden