PlusOpen tijdens corona

Linnaeus Boekhandel: ‘We proberen Sint- en Kerstdrukte te spreiden’

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de gedeeltelijke lockdown? Dat lees je in de rubriek Open tijdens corona. Vandaag: Linnaeus Boekhandel.

Jip Leferink
Anja Duitsmann (47) Beeld Anouk Hulsebosch
Anja Duitsmann (47)Beeld Anouk Hulsebosch

Wat betekent de gedeeltelijke lockdown voor uw zaak?

“Dat we zorgvuldig en creatief moeten omgaan met de huidige situatie. In maart waren we even fysiek gesloten. Omdat de winkel zo smal is, kunnen er nu maximaal acht à negen klanten in de winkel. We hebben plexiglas geplaatst en we dragen als personeel mondkapjes. In het begin was het wel even wennen, maar inmiddels gaat het heel goed.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“Het wordt spannend en uitdagend. Ik hoop natuurlijk dat er geen volledige lockdown komt. We moeten dingen nu heel anders aanpakken. Neem de sinterklaasperiode: normaliter begint de echte drukte pas rond de intocht van Sinterklaas. Nu proberen we de drukte zoveel mogelijk te spreiden. Zo hebben we al een sinterklaasetalage ingericht en geven we elke dag een cadeautip: een sinthint. Dit kan bijvoorbeeld een leuk kinderboek zijn, maar ook een memoryspel of kussensloop.”

Nog creatieve inzichten gekregen door de situatie?

“Jazeker. We hebben twee flyers ontworpen, één voor Kerstmis en één voor Sinterklaas. Het zijn flyers waar je je verlanglijstje op kunt invullen. Mensen kunnen de cadeautjes dan komen ophalen of laten bezorgen. Naast dat het handig is, vinden we het ook gewoon heel leuk om te doen. We gaan de cadeautjes mooi inpakken en plakken er stickers op. Zo ben je in een klap klaar.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Positief blijven. Deze tijd is niet fijn, maar het geeft wel weer leuke uitdagingen waar we ons op proberen te focussen. We hebben een fantastische klantenkring die ons een hart onder de riem heeft gestoken. Daarnaast hebben we net de Kinderboekenweek gehad, die ging ondanks alles heel goed.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel weer wordt versoepeld?

“Als we echt bij elkaar kunnen komen gaan we weer presentaties en lezingen organiseren. Dat is echt een belangrijk deel van onze winkel. Het versterkt de verbondenheid in de buurt ook heel erg. Zodra het kan, pakken we het weer op.”

Linnaeus Boekhandel

Middenweg 29

null Beeld Anouk Hulsebosch
Beeld Anouk Hulsebosch
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden