Lever je kerstboom in en krijg een reep Tony's Chocolonely

Gelijk een mooi klusje voor het nieuwe jaar: de kerstboom eruit. Wie 'm naar een afvalpunt brengt, krijgt een chocoladereep.

Het Parool
Een reep voor een boom! Beeld Tony's Chocolonely
Een reep voor een boom!Beeld Tony's Chocolonely

Ligt jouw vloer bezaaid met naalden? Dan is het misschien tijd de kerstboom de deur te wijzen. Ook dit jaar zijn er in Amsterdam verschillende manieren om van je oude boom af te komen. Goed om te weten: de traditionele kerstbomenverbranding op het Museumplein is te populair geworden en is gestopt.

1. Aan de rand van de stoep
Van 2 tot 11 januari 2019 mogen kerstbomen in stadsdelen Centrum, Noord, West en Zuid elke dag aangeboden worden langs de kant van de weg. In Oost en Nieuw-West mogen kerstbomen alleen mee met het reguliere grofvuil en in Watergraafsmeer mag de boom alleen op 4 januari en van 7 tot en met 11 januari op de stoep gezet worden.

2. Inleveren bij de gemeente
Liever in één keer klaar zijn? Breng dan je kerstboom naar één van de zes afvalpunten in de stad. Doe je dat op zaterdag 4 of zondag 5 januari bij het afvalpunt Henk Sneevlietweg in Nieuw-West dan krijg je een reep Tony's Chocolonely van de gemeente cadeau. Zolang de voorraad strekt.

3. Doneer je kerstboom voor een biertje
Lowlander Beer gaat bier brouwen van oude kerstbomen in Amsterdam. Tot 6 januari kun je je kerstboom opgeven. Je boom wordt dan op afspraak opgehaald. In ruil ontvang je als het klaar is een flesje kerstbier.

De gemeente vraagt mensen met klem de kerstbomen helemaal af te tuigen - dus óók het engelenhaar moet eraf, en het kruis. De bomen worden namelijk duurzaam verwerkt tot compost of er wordt groene energie mee opgewekt.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden