Kookboek uit 1961 bestormt bestsellerlijst

Vermoedelijk is de onlangs uitgekomen film Julie and Julia, met in de hoofdrol Meryl Streep, de oorzaak van de gestegen verkoopcijfers. De film gaat over Julia Childs boek. Foto AP Beeld
Vermoedelijk is de onlangs uitgekomen film Julie and Julia, met in de hoofdrol Meryl Streep, de oorzaak van de gestegen verkoopcijfers. De film gaat over Julia Childs boek. Foto AP

NEW YORK - Van een Frans kookboek uit 1961 zijn afgelopen week in de Verenigde Staten zeker 22.000 exemplaren verkocht, waardoor het vanaf 30 augustus de eerste plaats in een van de toonaangevende verkooplijsten van de krant New York Times inneemt.

Het boek Mastering the Art of French Cooking van Julia Child beschrijft hoe Child de Franse keuken ontdekte toen ze in Frankrijk woonde. Het boek staat vol arbeids- en tijdsintensieve recepten, die onder meer grote hoeveelheden boter, ganzenvet, bacon en dergelijke ingrediënten bevatten. Amerika is doorgaans meer gefocust op snel en vetarm.

Vermoedelijk is de onlangs uitgekomen film Julie and Julia de oorzaak van de gestegen verkoopcijfers. De film gaat over Childs boek en een moderne blogger die de gerechten probeert te maken.

Child overleed in 2004 op 91-jarige leeftijd. (ANP)

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden