Theater

Keizer Carrousel is minivervanging van De Parade

Langs een route van een oude loods naar een amfitheater wordt publiek vandaag en morgen begeleid naar drie theatervoorstellingen van Keizer Carrousel.

Het Parool
Het terras van Het Rijk van de Keizer. Beeld Mats van Soolingen
Het terras van Het Rijk van de Keizer.Beeld Mats van Soolingen

Dit minifestival ter vervanging van de Parade vindt plaats bij evenementenlocatie het Rijk van de ­Keizer. Organisator Floris van der Vlugt: “Als muzikant en theater­maker moest ik accepteren dat concerten, voorstellingen en festivals lange tijd niet door zouden gaan. Dat ging aardig, maar mijn ­vader, Bram van der Vlugt, kon er met zijn 86 jaar toch minder berusting in vinden. Er móést theater ­gemaakt worden. Samen met ­Annelies Hendrikse, producent van het Wilhelmina Huiskamer Festival, organiseer ik daarom Keizer Carrousel. We vonden twee geweldige makers en een schitterende locatie.” Samen met zijn vader staat hij op de planken met de voorstelling De Les, een korte en absurdistische klassieker, geschreven door Eugène Ionesco. Daarnaast hebben ze Eva van Manen gevraagd om een voorstelling te doen. Zij bracht in 2018 het album Politiek en liefde uit en stond in het voorjaar met haar gelijknamige theatertour onder andere in Bellevue, tot corona uitbrak. Nu speelt ze samen met ­gitarist Rory Ronde een akoestische versie van Politiek en liefde op Keizer Carrousel.

“Ik ben heel blij dat ik weer kan optreden. We hebben de originele voorstelling gestript tot de kern, aansluitend op waar we nu als maatschappij staan. Het is een muzikaal dagboek op beats over situaties waar politiek en liefde elkaar raken. In een poëtische woordenstroom ga ik in gesprek met het publiek.”

De derde voorstelling, Lonesome George van Stan Vreeken, Jorn Heijdenrijk en Mats Voshol, vindt buiten plaats. Daar geven ze een theatraal concert waar het thema ‘waarom we er zijn’ centraal staat via het verhaal van vijf ‘Eindelingen’, de laatste exemplaren van ­uitgestorven diersoorten.

Tickets zijn verkrijgbaar via keizercarrousel.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden