Johannes van Dam deelt derde 10 ooit uit

Restaurant '&samhoud places' krijgt een 10. Nog maar twee keer eerder kwam het voor dat culinair journalist Johannes van Dam een restaurant het hoogst haalbare cijfer gaf in zijn recensie. Na Le Restaurant en La Rive is de eer nu ten beurt gevallen aan &samhoud places, dat in augustus zijn deuren opende. 'De smaken zijn steeds kleine explosies die je wakker schudden'.

Het interieur van &samhoud places.Beeld Rink Hof

Van Dam roemt het restaurant om de avontuurlijke menukaart, kundige bediening en het fantastische eten. 'Einstein had gelijk: door de intelligentie en vooral de verbeelding, de liefde voor de producten en de prikkeling van elke snaar van zelfs een doorgewinterde gastronoom
is dit de absolute top', aldus de journalist vandaag in Het Parool.

Het restaurant aan de Oosterdokskade staat onder leiding van de Israëlische topchef Moshik Roth. Hij vergaarde bekendheid door zijn werk als chef-kok in 't Brouwerskolkje in Overveen. Dit restaurant behaalde in de periode 2009-2012 twee Michelinsterren. Ook &samhoud places is inmiddels onderscheiden met twee sterren in de gids.

De hele recensie is vandaag te lezen in Het Parool. Volgende week in PS van de week: een interview met Moshik Roth.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden