Plus Net Open

Italiaanse en Spaanse invloeden bij Capricho Café

Capricho Café. Beeld Jakob Van Vliet

Achter de drukte van de Overtoom vind je op de hoek van het J.J. Cremerplein Capricho Café. Bij binnenkomst wordt je begroet door hondje Papacito, die tevens mascotte van het café is. Minder sfeervol: de licht houten vloer en witte muren met hier en daar een kamerplant. Die geven het café de uitstraling van een kale Ikea-showroom.

Na zijn koksopleiding in Florence werkte eigenaar Aaron Keller (32) als chef in Café de Paris op het Rokin. Toen hij het pand op het J.J. Cremerplein voorbij zag komen is hij samen met een vriend, de Venezolaanse Josean Ojeda Mendoza (45), Capricho Café gestart: “Ik heb er niet lang over nagedacht. Dat is voor mij ook de betekenis van Capricho: een opwelling. Josean heeft ook lange tijd in deze straat gewoond en kent de buurt op zijn duimpje. Dit móest de locatie van ons restaurant worden.”

Het menu heeft de Italiaanse en Spaanse invloeden van de twee eigenaren. Keller raadt dan ook de garnalen en chorizo met puree en kersensaus (€16,50) aan. “De chorizo en garnalen zijn typisch Spaans, maar het zoete kersensausje maken het weer Italiaans.” Voor de zoetekauwen heeft Capricho café basque, een traditionele Spaanse cheesecake (€8,50) en affogato, vanille-ijs met een shot Italiaanse espresso (€5,50).

Het restaurant serveert grotere porties zodat ouders van jonge kinderen hen gewoon mee kunnen laten eten van hetzelfde bord – net als op een gezellig plein in Spanje of Italië.

Capricho Café
J.J. Cremerplein 34
020 773 1012

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de UIT-nieuwsbrief van Het Parool.

Ook leuk: volg @parool op Instagram.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden