Schuimverslaggever Hans van der Beek Beeld Artur Krynicki
Schuimverslaggever Hans van der BeekBeeld Artur Krynicki

Instagrammabler wordt het deze week niet meer

Schuim

Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: The Table.

Hans van der Beek

Iedereen houdt van een mooi gedekte tafel. Natuurlijk als tien vrienden komen eten en je hebt al twee dagen in de keuken gestaan, maar doe het nou alsjeblieft ook als je alleen op de bank zit. Ook een afhaalmaaltijd kan in een mooie kom.

Ik ben bij The Table: alles voor uw gedekte tafel. Van borden tot glazen, van vazen tot tafelkleden.

Van alle genodigden ben ik de enige man.

Alles is handgemaakt, niets mooiers dan een ambacht, nergens zit plastic in en alle CO2-uitstoot wordt niet 100 procent gecompenseerd, maar 110 procent.

Oprichter Stefan Zeijlemaker: “Dat vinden wij leuk.”

Het mooiste is om het servies van The Table te combineren met iets dat al in je eigen kast staat, iets dierbaars, of iets dat je tegenkomt bij de kringloop.

Combineer nieuw met oud, en dan juist die combinatie waarvan je in eerste instantie misschien denkt: past dat wel?

Oprichter Carla Peeters: “Maak je eigen verhaal.”

Houd ook hier rekening mee: een vrolijk feest of bezoek van een oude vriendin die in de put zit. Dan dek je een heel andere tafel.

We moeten nu allemaal zelf een mix van servies bij elkaar zoeken. De vrouwen om me heen duiken meteen op schoteltjes en bakjes en bestek en kommetjes. Dat gaat soepel in fraaie tinten crème, grijs en zwart.

De meesten hebben op verzoek ook servies van thuis meegenomen, servies met een verhaal.

Ik vraag styliste Judith Rasenberg of ze me een beetje op weg wil helpen. Stel, een vriend komt voetbal kijken, waar begin ik?

“Dan bestel je gewoon kapsalon, toch?”

Judith Rasenberg is ook niet gek.

Ze wijst me op twee vrouwen die beiden al een mooie collage hebben gemaakt. Rory Blokzijl heeft van huis een oeroud theekopje mee met een Hollands romantisch tafereel. “Mijn man vindt het afschuwelijk, ik vind het prachtig.”

Dan zit ik in team #man.

Blokzijl: “Het is zoals het is.”

Claudia Struijck heeft een moderne theekop mee, een grote met een gouden handvat. “Het is wel een emotioneel verhaal, ik hoop dat ik niet ga huilen.”

Haar man is genezen van kanker. Om dat te vieren gingen ze naar een restaurant. Daar dronk ze thee uit deze mok, precies deze. Ze kocht hem.

Dat niet huilen is niet gelukt.

“Gelukkig ben je al op de foto gegaan,” hoor ik achter me.

We zijn er nog niet. In elke kom wordt chocoladesmoothie geschonken en dat moeten we afstylen – dat is een woord – met zaden en schillen en ander veganistisch voedsel met kleurtjes.

Instagrammabler wordt het deze week niet meer.

Wat The Table
Waar Cocoon House, Baarsjesweg
Wie Carla Peters, Stephan Zeijlemaker, Judith Rasenberg, Margreet Koeman, Freerk Mandema, Sander van Eyck, Claudia Struijck
Wanneer donderdag 31 oktober, 10.00 tot 12.30 uur

Drank en spijs **
Sfeer ***
Hans heeft al een mok

Tips? Mail naar schuim@parool.nl

Carla Peters en Stephan Zeijlemaker, de initiators van The Table.
Carla Peters en Stephan Zeijlemaker, de initiators van The Table. "Mix en match. Maak het van jou."Beeld Hans van der Beek
Dianne Potters en Ingrid Mesman van GoodDay en stylist Judith Rasenberg.
Dianne Potters en Ingrid Mesman van GoodDay en stylist Judith Rasenberg. "Dit is een wodka-limeglas van de set van Rozengeur & Wodka Lime, waar ik setdresser was."Beeld Hans van der Beek
Nathalie van Leeuwen (The Table) en museumdocent Margreet Koeman:
Nathalie van Leeuwen (The Table) en museumdocent Margreet Koeman: "In de zestiende eeuw werd een tafellaken alleen gebruikt om de mond aan af te vegen."Beeld Hans van der Beek
Freerk Mandema en Sander van Eyck van het Cocoon House.
Freerk Mandema en Sander van Eyck van het Cocoon House. "Deze locatie is ons huis, voor jullie idee. We hopen dat jullie je er, als een cocon, thuis voelen."Beeld Hans van der Beek
Kim Dekker (m, Charlie's Kitchen):
Kim Dekker (m, Charlie's Kitchen): "Dit is Cotsworld van mijn tante. Ze mocht geen Wedgewood van haar man." Met Nouchka Jonker (Marie Claire Maison) en Karlijn (Girlscene).Beeld Hans van der Beek
Rory Blokzijl (40envoorheteerstmoeder) en Claudia Struijck (Beautytag):
Rory Blokzijl (40envoorheteerstmoeder) en Claudia Struijck (Beautytag): "Ik zei tegen die serveerster: ik wil dat kopje."Beeld Hans van der Beek
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden