Lijstje

In Weesp: van Slijkstraat naar Nieuwstad

Volgens Midas Dekkers zijn de bruine kroegen een absolute plus van Weesp. Maar er is meer, zo hebben we vernomen uit de Weesper meedeiner: ‘Als je door de Slijkstraat loopt en een ijsje bij Nelis koopt. En als je de weg naar Toeters kent, dan weet je dat je een Weesper bent.’

Louis Bollee en Jocelyn Vreugdenhil

Patisserie & Chocolaterie Boom

Wie nog nooit in Weesp is geweest, moet zeker langs bij Patisserie & Chocolaterie Boom in de Slijkstraat. Anders dan de straatnaam doet vermoeden, proef je hier de lekkerste originele Weespermoppen.
Patisserie & Chocolaterie Boom,
Slijkstraat 16a.

Patisserie en Chocolaterie Boom Beeld Lin Woldendorp
Patisserie en Chocolaterie BoomBeeld Lin Woldendorp

Nelis’ IJssalon

Eveneens in de Slijkstraat: ijswinkel Nelis. De tientallen smaken zijn zelfgemaakt. En naast de geijkte, populaire vind je er ook originele zoals boterbabbelaar, rode guave, stroopwafel of rijstepap. Proef vooral ook de ijstaart.
Nelis’ IJssalon, Slijkstraat 41.

Nelis' IJssalon  Beeld Lin Woldendorp
Nelis' IJssalonBeeld Lin Woldendorp

’t Weesperplein

Naast de ijssalon vind je Café-Diner ’t Weesperplein met achterin een grote tuin en terras. Niet in de tuin, maar binnenin het restaurant staan een paar grote bomen waar je onder kunt lunchen of dineren.
Café-Diner ’t Weesperplein, Slijkstraat 43

Café-Diner 't Weesperplein Beeld Ingrid van Heteren
Café-Diner 't WeesperpleinBeeld Ingrid van Heteren

La base pizza

Als de Slijkstraat de Weespervariant van de Leidsestraat is, dan is de Nieuwstad de Negen Straatjes, aldus Amsterdam Marketing. Dat komt onder andere door de hippe pizzeria la base pizza. Hier worden pizza’s in Napolitaanse stijl vanuit de houtoven zo je bord opgeschoven.
La base pizza, Nieuwstad 30

La Base Pizza Beeld Lin Woldendorp
La Base PizzaBeeld Lin Woldendorp

Puck & Co Conceptstore

Op de Nieuwstad zit ook Puck & Co, een van de twee conceptstores van Weesp (de andere is Thuiz in Weesp in de Slijkstraat) waar je terecht kan voor Deense bodylotion, palmbomen in allerlei vormen en kleding.
Puck & Co Conceptstore, Nieuwstad 28

Puck&Co Beeld -
Puck&CoBeeld -

Café ’t Helletje
Café Toeters en Bellen

Lopend vanaf het station kom je meteen twee iconische Weesper kroegen tegen. De stamgasten leggen het zo uit: in ’t Helletje komen de oude Weespenaren en bij Toeters en Bellen ‘de jongelui’.
Café ’t Helletje, Stationsweg 13.
Café Toeters en Bellen, Herengracht 1

Wispe Brouwerij

Drie broers – Jerrit, Jitze, Remko – besluiten in 2009 dat Weesp na 100 jaar weer een eigen bier moet krijgen: Wispe. In de varianten blond, wit, bock, lager, tripel gin en ipa. Deze zomer gaat het proeflokaal open naast de brouwerij in de Sint-Laurentiuskerk.
Wispe Brouwerij, Herengracht 16

Wispe Brouwerij Beeld -
Wispe BrouwerijBeeld -

Café-Restaurant Aaltje

Een begrip in Weesp. Hollandse keuken op eigen wijze, zoals ze het zelf beschrijven. Het Café-Restaurant zit in een 19de eeuws graanpakhuis aan de Herengracht.
Café-Restaurant Aaltje, Herengracht 33

De Theetuin

In De Theetuin van Weesp, achter de Ossenmarkt, zit je letterlijk tussen de bloemen een kop thee te drinken. Het theehuis was oorspronkelijk een munitieloods van de Stelling van Amsterdam.
De Theetuin, alleen open tijdens speciale inspiratieweekenden, Ossenmarkt 34

De theetuin Beeld -
De theetuinBeeld -

Zomerfestivals Weesp

Veel reuring deze zomer in de binnenstad met vier festivals: Weespers aan de wand (9-10 juni), Weesp Gastvrij (29 juni), Sluis & Bruggenfeest (29-31 augustus) en Weesp Open Monumentendag (14 september).
Alle informatie: www.welkominsweesp.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden