PlusOpen tijdens corona

IJssalon IJskoud de Beste heeft het gelukkig nog altijd heel druk

Bij Joop Jorna (73), gastheer van IJssalon IJskoud de Beste, moeten klanten vaak een halfuur in de rij staan.

Ijssalon Ijskoud de Beste. Beeld Susanne Stange
Ijssalon Ijskoud de Beste.Beeld Susanne Stange

Wat betekent de gedeeltelijke lockdown voor uw zaak?

“De coronacrisis is niet nadelig voor ons. Sterker nog: het lijkt bij onze ijszaak soms nog drukker dan voor de coronacrisis. Alle horecazaken in de buurt zijn gesloten. Dit betekent dat mensen eerder naar ons toekomen, zo ondernemen ze ook nog wat.”

“Omdat we maar drie klanten binnen mogen laten, hebben we vaak een wachtrij voor de deur. Soms moeten gasten wel een halfuur wachten.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“Aangezien het zulk prachtig weer in februari was, zijn we drie weken eerder opengegaan. Elk jaar zijn we tijdens de ramadan tot twee uur in de nacht open. Hopelijk kunnen we deze traditie voortzetten. Dit gaat alleen maar lukken als er geen avondklok meer is.”

Heeft u nog creatieve inzichten ­gekregen door de situatie?

“Voor de ijszaak is het niet nodig om creatieve alternatieven te bedenken. In principe hebben we het al druk genoeg.”

“Sinds de coronatijd bezorgen we het ijs nu ook door heel Amsterdam-Noord. Maar echt alleen in Noord. Als we te ver moeten bezorgen, smelt het ijs.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Gelukkig hoeven we ons geen zorgen te maken of we dagelijks genoeg klanten krijgen. Ik kan me voorstellen dat sommige ondernemingen gek worden van deze situatie. Ik ben blij dat wij met het team gewoon kunnen blijven werken. Hoe drukker we het in de zaak hebben, hoe leuker ik het werken vind.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel verder wordt versoepeld?

“Het lijkt me heerlijk als er geen coronamaatregelen zijn. Dat je vooral niet steeds op die afstand moet letten, ook in de zaak. Voor de deur van de ijssalon hebben we een terras. Het zou geweldig zijn als gasten hier met een ijsje kunnen zitten.”

“En ik kijk ernaar uit om weer uit eten te kunnen gaan. Ik heb niet echt een favoriet restaurant: zolang het maar gezellig wordt.”

IJssalon IJskoud de Beste

Meeuwenlaan 331

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden