PlusHumans of Amsterdam

Humans of Amsterdam: ‘We leerden elkaar kennen omdat onze katten steeds naar hem gingen’

In de wekelijkse rubriek @humansofamsterdam gaat fotograaf en schrijver Debra Barraud op zoek naar gezichten en verhalen van de straat in Amsterdam.

Debra Barraud
null Beeld Debra Barraud
Beeld Debra Barraud

“Toen ik zestien jaar geleden van Zuidoost verhuisde naar Bos en Lommer, wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten. Inmiddels voel ik mij hier helemaal thuis. Dat komt onder andere door mijn buurman Ed. Hij is 92 en woont zijn hele leven al in de buurt.

We leerden elkaar kennen omdat onze katten steeds naar hem toe gingen. Sindsdien spreken we elkaar bijna dagelijks. Ik zeg altijd: ‘Ed, als ik iets kan doen voor jou moet je het zeggen, hè!’ Maar hij wil het liefst zoveel mogelijk zelf doen. Hij zegt dat hij op die manier fit blijft. Wanneer ik boodschappen doe, neem ik toch vaak paling voor hem mee. Dan hoeft hij niet zo lang in de rij te staan bij de visboer.

Stiekem denk ik dat Ed de echte Sinterklaas is, want ieder jaar met Sinterklaas brengt hij cadeautjes en schrijft hij kleine gedichtjes voor mijn kinderen. Dit jaar had hij er ook een bosje bloemen naast gelegd met een kaartje ‘voor mama’. Dat vind ik echt zo lief. Ik zeg altijd: ‘Ed, jij bent de beste buurman.’

Als ik hem een paar dagen niet zie, word ik ongerust en bel ik altijd even aan om te kijken of alles goed met hem gaat. Ze zeggen toch niet voor niets: beter een goede buur dan een verre vriend. Met die uitspraak ben ik het helemaal eens.”

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden