PlusHumans of Amsterdam

Humans of Amsterdam: ‘Ik was bang dat ik me onze connectie had verbeeld’

In de wekelijkse rubriek @humansofamsterdam gaat fotograaf en schrijver Debra Barraud op zoek naar gezichten en verhalen van de straat in Amsterdam.

Debra Barraud
null Beeld Debra Barraud
Beeld Debra Barraud

“Ik had zin in een feestje, maar mijn huisgenoot wilde niet mee dus besloot ik om alleen te gaan. Op de dansvloer zag ik Sapho staan. Ze viel mij gelijk op. Ik sprak haar aan en we raakten aan de praat. Net als ik was ze alleen naar het feestje gekomen. Dat vind ik zo mooi aan haar. Ze is autonoom en doet dingen op haar eigen manier zonder zich te veel aan te trekken van anderen.

De muziek was nogal luid dus gingen we in een aparte ruimte zitten. Daar hebben we gezeten en eindeloos gepraat over kunst, filosofie en politiek. Vanaf dat moment voelden we ons verbonden met elkaar en waren we ons niet meer bewust van de tijd. Totdat een personeelslid erop wees dat ze gingen sluiten.

We wisselden telefoonnummers uit. We zijn beiden niet echt actieve telefoongebruikers, dus in die volgende week stuurden we elkaar maar een paar berichtjes. Heel eventjes werd ik zenuwachtig en was ik bang dat ik me onze connectie had verbeeld. Maar gelukkig, na negen dagen spraken we af in het Westerpark. We hebben er tijdens die date geen label op geplakt, maar je kan denk ik wel zeggen dat het vanaf toen aan was.’’

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden