Bezorgtest

Hulde voor de Hollandse pot van Traiteur Beet

Beeld Monique Van Loon

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Traiteur Beet.

Waar bestellen we?

Het is guur weer en ik heb zin in stamppot. Een rondje langs de bestelapps leert dat dit niet vaak wordt aan­geboden, maar uiteindelijk heb ik toch beet (sorry) bij Traiteur Beet. Een zaakje aan de Aalsmeerweg in Oud-Zuid dat pas net is geopend. Normaliter wacht ik wat langer met bestellen bij nieuwkomers, zodat de kinderziektes er een beetje uit zijn. Maar ik wil stamppot...

Hopen maar dat het goed is! Wat biedt het menu?

Deze traiteur maakt, zo lees ik, ‘elke dag verse seizoensgebonden maaltijden met een frisse twist’. Stamppotjes dus, maar ook lasagne, risotto en andere warme maal­tjes. Tevens wat salades, een soep (snert!), flink wat ­bijgerechten en twee toetjes. De kaart hangt een beetje tussen de Hollandse en Mediterrane keuken in. Leuk!

Rijden maar…!

Ik woon niet om de hoek, toch is de bezorger er binnen een halfuur. Netjes. Alles is verpakt in bio-bakjes met zo’n strak gespannen plastic velletje eroverheen. Het ziet er zo een beetje uit als vliegtuigvoer, maar dat deert me niet: het eten is tenminste echt warm!

Allereerst proef ik waar ik voor kwam ­– of liever gezegd, waar ik voor thuisbleef: de andijviestamppot met spek. Voor €14,50 krijg je een gigantische portie van bijna een halve kilo, daar zou je met z’n tweeën nog van kunnen eten. De stamp is ontzettend vers, royaal gevuld en licht pittig door de grove mosterd. De andijvie is er rauw in gegaan en heeft zo nog wat bite, heel prettig.

Bij de stamppot kun je diverse extra’s bestellen, zoals rookworst of een slavinkje. Ik koos het gehaktbrood (€4), dat is sappig en licht gekruid met fijne stukjes ui. Mooie portie ook.

Blijven we in de Hollandse sferen?

Vooralsnog wel, de snert met roggebrood (€8,75) is het tweede wat ik proef. Een gigantische portie, ruim 600 gram, en ik denk dat ik sinds mijn jeugd in Brabant niet meer zo’n goede erwtensoep heb gegeten. Klassiek dik, bijna te eten met een vork, met duidelijk herkenbare ingrediënten. De soep is hoog op smaak en de malse stukjes rookworst zijn ontiegelijk lekker. De sneetjes roggebrood liggen in de soep in plaats van ernaast, en dat maakt ze eigenlijk nog lekkerder.

Tijd voor de Mediterranée.

Ik val in herhaling, want ook de kippendijen in witte wijn-roomsaus met rode rijst (€16,75) zijn top. Extreem juicy kip, een tikje pikant door de rode peper, en goed gegaarde rijst.

Daar passen de geroosterde seizoensgroenten (€4,75) perfect bij. Vooral de geroosterde ui is een schot in de roos en de knolselderij is tevens smakelijk. Hulde voor Beet. 

Restaurant Traiteur Beet
Open ma-za 15.00 tot 21.30 uur
Bestellen via UberEats, Deliveroo en Thuisbezorgd

Prijs €40 voor drie gerechten en twee bijgerechten

Aanrader Jazeker, dit is fantastisch!

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden