Plus Net Open

Hop & Stork moet het nieuwe walhalla voor de zoetekauw worden

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Net Open lees je erover. Vandaag: Hop & Stork.

Beeld Jakob Van Vliet

Op de hoek van het Magna Plaza, een plek die je als Amsterdammer van­wege het massatoerisme liever mijdt, vind je iets waarvoor je de drukte zou kunnen trotseren: chocolaterie en patisserie Hop & Stork, waar de geur van chocolade en versgemalen koffie je tegemoet waaien.

Binnen zie je twee grote werkplaatsen met zitplaatsen er omheen. ­“Beneden maken onze patissiers chocoladerepen en verkopen ze bonbons, zegt eigenaar Anil Soekhoe (44). “Boven maken de barista’s de mooiste latte art. Door deze indeling kunnen klanten zien hoe de chocolade en de koffie worden gemaakt. Als je wilt, schenken ze je cappuccino zelfs aan tafel voor je in,” vult mede-eigenaar Remco Groenewold (43) aan. Wil je niet alleen kijken, maar zelf de handen uit de mouwen steken? Er zijn maandelijks chocoladeworkshops en wijnproeverijen.

Soekhoe en Groenewold vonden na een lange carrière in het bankwezen hun heil in de chocoladewereld. “Na onze patissieropleidingen en tripjes naar Frankrijk en België openden we al snel onze eerste zaak, in Den Haag,” zegt Soekhoe. “De naam komt van het Haags Hopje – een knipoog naar onze koffie – en een stork is een ooievaar, die staat voor geluk.”

Echte zoetekauwen moeten vooral de pecantruffels proberen (€5) of de roze rubybreekchocolade met gedroogde frambozen (€7,50 per 100 gram). Liever iets hartigs? Kies dan van de lunchkaart een broodje Reypenaer kaas met chocolade-­balsamicodressing (€7,50).

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

Hop & Stork

Spuistraat 139
www.hopenstork.com

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de UIT-nieuwsbrief van Het Parool.

Ook leuk: volg @hetparool op Instagram.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden