Aldus

Hoor wie zoomt daar kinderen: zo komt Sinterklaas toch langs

Zonde, geen Sinterklaas dit jaar, dacht Henk Witteveen (54). Maar dan: hoor wie zoomt daar kinderen, hoor wie tikt daar zachtjes tegen ’t raam?

null Beeld Shutterstock
Beeld Shutterstock

Sinterklaas aan het zoomen. Dat is vast niet eerder gebeurd.

“Dat denk ik ook niet. Maar zo gek is het eigenlijk niet; dat zoomen is door het dak gegaan de afgelopen tijd.”

En nu moet zelfs Sinterklaas eraan geloven.

“Ja, ik ben zelf ook aan het experimenteren met Zoom. Laptop open­klappen en voetbal kijken met vrienden die in quarantaine zitten, bijvoorbeeld. En ik had ineens dat zinnetje in mijn hoofd: hoor wie zoomt daar kinderen? Ik dacht: waarom laten we Sinterklaas niet gewoon via het scherm bij de kinderen langskomen?”

Hoe organiseer je zoiets?

“Mensen melden zich aan en zeggen bijvoorbeeld: ik wil Sinterklaas op 5 december om 17.00 uur laten langskomen. Van tevoren overleggen we over details die de Sint kan voorlezen uit zijn grote boek. Over het kind voornamelijk, maar iets grappigs over de vader of moeder kan ook. En dan zoeken we contact via Zoom. Dat kan een kwartier of halfuur duren. Het kan ook met meerdere families tegelijk. Daarnaast is het mogelijk om de Sint een persoonlijke boodschap van 100 woorden te laten inspreken.”

Is dit ook voor bedrijven en scholen?

“Ja, Sinterklaas kan langskomen als quizmaster – mijter op mijter af – of als dj. Deze week was er een bedrijf dat twee keer per week zoomt met het team. Dan laten we Sinterklaas inbreken in zo’n sessie en gaat hij de werknemers doornemen, wat ze hebben verpest, wat ze goed hebben gedaan.”

Dat worden drukke dagen.

“Ja, we hopen op 4, 5 en 6 december met 20 Sinterklazen ergens in een hotel te zitten. En dat dan iedere Sinterklaas in zijn hotelkamer zit te zoomen. Dat zou een mooi beeld zijn.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden