PlusBezorgtest

Hoe smaakt het thuisbezorgde eten van restaurant Rijks?

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt tijdens de thuisquarantaine een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Rijks.

Beeld Monique van Loon

Het zijn zware tijden…

De horeca zit op slot, maar dat weerhoudt gepassioneerde restaurateurs niet om met creatieve oplossingen te komen. Zo kiezen veel ondernemers, en zelfs topzaken als Rijsel, Scheeps-kameel en Rijks, er voor om op bezorging over te stappen.

Rijks… die zaak heeft toch een ster?

Jazeker! Rijks besloot deze week van de nood een deugd te maken en zich aan te sluiten bij Uber Eats en Deliveroo. Het restaurant biedt een driegangenmenu – plus brood vooraf en friandises toe – aan voor €32,50 p.p.

Tri tip van rund met gebakken paddenstoelen, daslook en gnocchi.Beeld Monique van Loon

Het restaurant wil de gasten een Rijks-beleving geven, maar dan aan hun eigen eettafel. Betalen gaat online en de koerier zet de tas voor de deur. Veiligheid voorop. Ondertussen heb ik mijn tafel gedekt en m’n knapste bestek uit de la getrokken.

Tijd om te proeven…

Het beloofde vitamineshotje met rode kool en gember ontbreekt helaas, maar de rest van de bestelling is met veel zorg ingepakt. De begeleidende brief bezorgt me ogenblikkelijk kippenvel van de beste soort. Hartverwarmende woorden, tips om de eetkamer gezellig te maken en zowaar een QR-code voor een passende Spotifyplaylist. Alles voor het restaurantgevoel thuis.

RIJKS

Open ma-zo 17.30 tot 22.00 uur
Bestellen via Uber Eats en Deliveroo 
Prijs €32,50 p.p. voor een driegangenmenu, bijgerechten en wijnen zijn los te bestellen
Aanrader Als je het geld er voor (over) hebt: gun jezelf alsjeblieft zo’n diner.

Ondertussen besmeer ik het kraakverse speltbrood met luchtig geklopte bruine boter en schenk ik een glas van de soepele pinot grigio (Gregoris, €25) voor mezelf in. Showtime. Tijd voor het voorgerecht. Een groene gazpacho die ik zelf opgiet over een bergje stevige ricotta en perfect gecoupeerde radijsjes. Deze soep is zo volmaakt romig en kruidig, dat je even de crisis buiten vergeet.

Speltbrood met geklopte bruine boter.Beeld Monique van Loon

De ster van het hoofdgerecht is tri tip van rund, ook wel bekend als ‘het ezeltje’. Een deel wat ik niet vaak tegenkom en dat is zonde, want mits vakkundig dwars op de draad gesneden – zoals hier – is dit bijzonder mals vlees. Daarnaast mooi gebakken paddenstoelen, daslook en gnocchi die als zachte knoedeltjes in je mond smelten. De saus lik ik bijkans uit de kom.

Nog plek over?

Het dessert is een royale portie van blokjes chocoladebrownie, banaan en meringueschotsen. De zalvige ganache eronder, die goed puur is, bindt alles samen. Ondertussen toetert Chet Baker door de kamer en denk ik: zo is een thuisquarantaine zo erg nog niet.

Chocoladebrownie, banaan en meringueschotsen.Beeld Monique van Loon

Bezorg-top 10 volgens Monique (tot nu toe)

Pizza
Pazzi

Gefrituurde kip
Gangnam Chicken en Uncle Lee (lastig kiezen!)

Broodjes voor de lunch
Keurslagerij Bastiaan Res

Kibbeling
Vishandel Mop

Vietnamese noedelsoep
Pho 91

Pekingeend
Wang’s Flavour

Pad thai
Khorat Top Thai

Burgers
Lombardo’s

Zoete taartjes
Waldo Patisserie

Broodjes
Renzo’s

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden