PlusNog open

High Studios laat trainers les geven via Spotify

Barbara den Bak (41) van sportschool High Studios brengt je vaste trainer naar jouw broekzak.

Sietske Kleijwegt
Barbara den Bak (41) van sportschool High Studios. Beeld Nosh Neneh
Barbara den Bak (41) van sportschool High Studios.Beeld Nosh Neneh

Wat betekent de gedeeltelijke lockdown voor uw zaak?

“De persconferentie was even spannend, maar voor sportscholen is nu niet zoveel veranderd. Tijdens de eerste lockdown waren wij helemaal gesloten, dus we zijn blij dat er nu nog mogelijkheden zijn. In de zalen die te klein zijn om onze groepslessen met mooie lichten en gave muziek op afstand te doen, wordt nu personal training gegeven. Omdat de capaciteit in deze situatie binnen minder is, bieden we buitenlessen aan.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“We zijn nooit een sportschool geweest waar mensen een vast abonnement afsluiten, dus moeten we altijd al goed nadenken over de vraag hoe we klanten elke keer terug laten komen. Dat is de komende tijd niet anders.”

Nog creatieve inzichten gekregen door de situatie?

“We hebben een tijdje geëxperimenteerd met fitnessvideo’s op YouTube, maar er is al zo veel aanbod dat wij dat niet kunnen overtreffen. Ik wilde naar iets op zoek dat echt iets zou toevoegen aan de fitnesswereld. Zo zijn we op High Tracks gekomen. Dit zijn work-outs op muziek van ongeveer drie kwartier, met de stem van je vaste trainer, die voor nu gratis te beluisteren zijn op Spotify. Zo kunnen zelfs de expats die nu weer in hun thuisland zijn bij High Studios blijven sporten.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Ik heb me tegenover mijn mede­werkers heel kwetsbaar opgesteld en ben transparant geweest over de situatie, want er moet echt heel wat gebeuren om deze crisis te overleven. Iedereen zet zijn schouders eronder en denkt mee over goede oplossingen. Zo mooi dat iedereen zo veel inzet toont. Dat maakt dit een heel dubbele tijd.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel weer wordt versoepeld?

“Als alles weer mag gaan we meteen weer knallen met onze late work-outs, die na afloop overgaan in afterparty’s. Ik vind het ook heel belangrijk dat we dan weer lekker met het team samen kunnen borrelen, want dat is nu een groot gemis.”

High Studios

Weesperstraat 101 (meerdere locaties)
highstudios.com

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden