Aldus

Het wordt overdag een stuk stiller in de drukkerij nu Het Parool een ochtendkrant is

De werkdag van productiemanager Sytze de Haan (46) van de DPG-drukkerij verandert. ‘De krant zakt voortaan om elf uur ’s avonds.’

Dylan van Eijkeren
null Beeld Shutterstock
Beeld Shutterstock

Bent u een ochtend- of een avondmens?

“De dag is voor het werk, ’s avonds kom ik tot leven.”

Bent u een ochtend- of avondbladmens?

“Overdag lezen we op het werk de krant, dat hoort er in de drukkerij gewoon bij. Wij vinden kranten leuk. Echt uitgebreid lees ik de krant op zaterdag, dan spit ik ’m helemaal door, koffie erbij.”

Wat verandert er voor u nu Het Parool van een avond- een ochtendkrant wordt?

Het Parool zakt voortaan om elf uur ’s avonds, net als alle andere kranten die we hier drukken. Dat was tot en met december om twaalf uur ’s middags. Jullie stuurden om kwart voor twaalf de laatste pagina, dat gaf ons een kwartiertje om daarvan een drukplaat te maken. Dan drukten we Het Parool in een halfuurtje, want onze drukkerij heeft een capaciteit van 80.000 kranten per uur. Dan de busjes laden, naar de depots, naar de bezorgers, naar de abonnees.”

Wat vond u ervan dat Het Parool een middagkrant was?

“Dat was leuk, want wij drukken nou eenmaal graag een krantje, en Het Parool was de enige krant die we overdag drukten. Jammer dus. Vanaf nu maken we overdag de machines klaar voor de avond, want dan moet het allemaal gebeuren.”

Heerst op de drukkerij de sfeer van ‘wij lezen het nieuws het eerst’?

“Dat was vroeger zeker zo, en ’s nachts nog een beetje. Met de komst van digitale media is dat uiteraard veranderd. Het nieuws lees je het eerst online, de krant is er voor de verdieping, de duiding, de verbreding.”

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden