PlusBezorgtest

Het mag wel wat sappiger bij Waterkant

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer: Waterkant.

De bestelling bij Waterkant.

Waar bestellen we?

De vorige zomers ging ik op tropische dagen graag naar Waterkant, een Surinaams eetcafé onder de parkeergarage in de Marnixstraat. Waar men met de benen buiten hing, terwijl de bootjes voorbij­gleden en je bil aan bil op de houten picknickbanken zat, met een koude biri en een grote portie nacho’s voor je neus. Hoe anders ziet het leven er nu uit. Gelukkig bezorgen ze ook. Ik zet thuis de verwarming alvast hoog en het Sranan Gowtu-album aan.

Wat biedt het menu?

Het is een overzichtelijke doch uitgebreide kaart van hoofdgerechten, snacks en drankjes (bier, wijn en fris). De meeste Waterkantklassiekers staan erop: chicken wings, bara’s met mangochutney, chicken tika en saotosoep.

Rijden maar!

Na 35 minuten belt de koerier aan. De porties zijn gigantisch; vooral de rotirol heeft een formidabel formaat. Alle condimenten, zoals sausjes, ei en zuur, zitten netjes los verpakt. Allereerst proef ik de bakkeljauwkroketjes (€6 voor 6 stuks). De kabeljauwvulling is donzig en compact, het jasje hapt fijn weg. De smaak is wat vlak, daardoor is de pittige piccalilly erbij een welkome dip.

De porties zijn gigantisch en alle condimenten zijn netjes verpakt.

Idem dito bij de gefrituurde cassave (€6,50): van zichzelf vaak niet de allerspannendste snack, maar de huisgemaakte pindasaus is zo goed dat het bij elkaar toch prettig dooreet. Ik zou grof geld betalen voor een pot daarvan.

Wat proefde je nog meer?

De gadogado met tempeh (€13,50) is een grote hoeveelheid knapperige groentesalade van spitskool, haricots verts en taugé. De pindasaus zit er als subtiele dressing doorheen gemengd, en het gekookte eitje, de peje (gefrituurde pindakoek) en het zuur zijn in orde. De tempeh had voor mij wat sappiger en lichter gebakken gemogen. Vooral leuk is dat je er een vegetarische loempia bij krijgt, fris gevuld en krokant.

Dan de bami babi (€13,50). De noedels zijn goed gegaard, maar voor mij iets te overdadig (droog) gekruid. De geroosterde varkensspeklapjes zijn lekker gemarineerd in een droppige, zoetige saus, maar het vlees bevat nul vet en is daardoor nogal droog geworden.

Ai, dat is minder.

Tot slot de roti rol kip (€13,50). Royaal gevuld. Fijn is dat er voor aardappelpuree is gekozen, in plaats van grote stukken pieper. De masala kip is wat aan de droge kant, maar dit wordt gecompenseerd door de smakelijke kerriejus die je er naar believen over kunt gieten. De plaat zelf is mooi zacht, maar aan de randen wel een tikje dik en taai. Enne, die tomatensambal die er los bij zit is top, maar zeker niet voor watjes.

Op deze pagina vind je alle afleveringen van bezorgmaaltijden getest. 

Waterkant

Open ma-vrij 11.00 tot 21.30 uur, za-zo 15.00 tot 22.00 uur
Bestellen via UberEats en Thuisbezorgd
Prijs €53 voor drie grote en twee kleine gerechten
Aanrader? Er kan hier en daar wat beter, maar ik heb al met al lekker gegeten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden