PlusOpen tijdens corona

Het Ketelhuis in afwachting van versoepelingen: ‘Ik wil niet somber doen’

Alex de Ronde, directeur van filmtheater Het Ketelhuis. Beeld Susanne Stange
Alex de Ronde, directeur van filmtheater Het Ketelhuis.Beeld Susanne Stange

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de lockdown? Dat lees je in de rubriek Open tijdens corona. Vandaag: Alex de Ronde (63), directeur van filmtheater Het Ketelhuis, heeft de Ketelhuis Podcast gelanceerd, waarin makers en kenners vertellen.

Anna Livia de Kort

Wat betekent de gedeeltelijke ­lockdown voor uw zaak?

“Sinds een aantal maanden is ons filmtheater zo goed als dicht. Elk weekend openen we de deuren van onze Ketelhuis To Go, een takeawaybar voor koffie, thee en bier. Gelukkig loopt die best goed.”

“Zoals iedereen weet, is de gehele cultuursector hard getroffen door de coronacrisis. Wij dus ook. We mogen al lang geen films meer draaien en gasten in ons café verwelkomen. Dat is heel treurig.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“We weten niet goed wat we kunnen verwachten, maar ik wil hier vooral niet somber over doen. Het is nu afwachten of binnenkort versoepelingen komen. Wel zie ik dat medewerkers hun motivatie een beetje aan het verliezen zijn. Dat komt vast goed als we eenmaal weer open kunnen.”

Heeft u nog creatieve inzichten ­gekregen door de situatie?

“Deze week is Het Ketelhuis, zoals elk jaar, partner van de Roze Filmdagen. In deze online editie worden de beste lhbtq-films en documentaires vertoond. Voorafgaand aan een vertoning kunnen mensen een bier- of wijnpakket bij ons bestellen.”

“Ook hebben we in oktober de wekelijkse Ketelhuis Podcast gelanceerd, waarin makers, acteurs en filmkenners vertellen. Laatst hadden we een aflevering waarin schrijfster Lidewijde Paris de film Les Misérables besprak en vertelde op welke manier je een film leest. In een andere aflevering wordt filmjournalist Ab Zagt geïnterviewd.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Het geeft mij veel moed om aan de slag te kunnen met de podcast. Ik heb het gevoel dat de afleveringen steeds beter worden. Het is ongelofelijk leuk om zoiets te produceren.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel verder wordt versoepeld?

“Ik kijk er enorm naar uit om te doen wat we altijd deden: een leuk podium zijn voor arthousefilms, geserveerd met een lekkere cappuccino of een glas wijn. En persoonlijk verlang ik naar een duik op Bonaire.”

Tips? open@parool.nl.

Het Ketelhuis

Pazzanistraat 4
020 6840090
ketelhuis.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden