PlusOpen tijdens corona

‘Het is tijd om Amsterdammers hun stad te laten herontdekken’

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de gedeeltelijke lockdown? Dat lees je in de rubriek Open tijdens corona. Vandaag: kindermodezaak Mint Mini Mall.

Sietske Kleijwegt
Suzanne de Boer Beeld Anouk Hulsebosch
Suzanne de BoerBeeld Anouk Hulsebosch

Wat betekent de gedeeltelijke lockdown voor uw zaak?

“Amper klanten in mijn winkel. Ik word er vanuit de ondernemingsvereniging steeds op gewezen dat ik streng moet zijn op de maatregelen, maar ik zou willen dat ik klanten zou hébben om ergens op aan te spreken. In de Negen Straatjes is pijnlijk duidelijk dat de toeristen er niet zijn, maar het betekent ook dat ik nog meer tijd kan nemen om klanten te helpen. Ik heb nu mooiere gesprekken in de winkel met mensen die hier in de buurt wonen.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“De eerste lockdown was een tijd van tegenstrijdigheden; veel reclame maken maar snappen dat mensen niet durfden te komen. Nu dreigt het daar weer naartoe te gaan, dus focussen we ons op de buurtbewoners. Het is tijd om Amsterdammers hun stad te laten herontdekken. Ik ben, toen het nog kon, met mijn kinderen naar het Anne Frank Huis gegaan, omdat ik normaal gesproken niet zou moeten denken aan die lange rij.”

Nog creatieve inzichten gekregen door de situatie?

“Elke week geef ik de etalage een nieuwe uitstraling, wat ik nu nog belangrijker vind. Ik moet mijn omzet namelijk voor een groot deel van dezelfde mensen hebben. Een paar andere ondernemers en ik hebben in de buurt flyers uitgewisseld om elkaar een beetje te steunen.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Ik blijf vertrouwen houden dat zodra het mag, alles weer op gang komt, want voor deze crisis had ik een goedlopende zaak. Van de zomer hadden we even een opleving en dat geeft hoop voor de toekomst.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel weer wordt versoepeld?

“Mijn vriend en ik zouden in juni trouwen en daarna met de kinderen op huwelijksreis gaan. We hebben onze huwelijksdag uitgesteld vanwege de maatregelen. We zijn al lang bij elkaar, dus trouwen we vooral voor het feestje. Zodra het kan, trouwen we alsnog. Het wordt heel bijzonder om een dag met al onze geliefden bij elkaar te kunnen vieren.”

Mint Mini Mall
Runstraat 27

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden