PlusSnackspert

Het Fenomeentje – gecreëerd door rapper Donnie– verdient de liefde van alle Amsterdammers

null Beeld Eke Bosman
Beeld Eke Bosman

Eke Bosman kent elke frituur in de stad. Hij deelt zijn krokantste ontdekkingen.

Eke Bosman

Het was een kwestie van tijd voordat deze snackbarketen in de rubriek zou verschijnen, en nu is het zover. De Febo – een afkorting van Ferdinand Bolstraat – opende het eerste filiaal niet aan de eerdergenoemde straat, maar aan de Amstelveenseweg onder de naam Maison Febo. Zo, heeft u ook weer wat te vertellen tijdens de eerstvolgende borrel met kennissen of vrienden.

De Febo is bekend van de grillburger en de heerlijke kroketten, maar wat mij betreft mag er ook meer aandacht zijn voor het Speciaaltje, een varkensgehaktsnack, én het Fenomeentje. Over die snack wil ik het graag hebben, want die verdient veel meer liefde van iedere Amsterdammer. Het Fenomeentje is vorig jaar gelanceerd als de vegetarische variant van het Speciaaltje, met nasi erin. Licht pittig is ie ook nog, net als de vleesvariant.

Febomeentje

Het Fenomeentje – gemiste kans om ’m niet Febomeentje te noemen, maar goed – heeft een interessante ontstaansgeschiedenis. Rapper en alleskunner Donnie, in het verleden al ingezet als een van de gezichten die Febo een warm hart toedragen, werd door de snackbar­ gevraagd een nieuwe snack te bedenken.

En zoals Donnie het met cultartiesten doet, doet ie het ook met cultsnacks. Hij eet vegetarisch en is groot liefhebber van bami en nasi, dus de keuze was snel gemaakt. Het gevolg: een heerlijke snack, en nog vega ook. Make Fenomeentje famous.

null Beeld

Febo

Onder meer Ferdinand Bolstraat 89B
vr-za 11.00-02.00 uur
zo 12.00-21.00 uur
ma-wo 11.00-22.00 uur
do 11.00-01.00 uur

Eke Bosman. Beeld Marjolein van Damme
Eke Bosman.Beeld Marjolein van Damme

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden