PlusOpen tijdens corona

Hengelsport Willem: ‘Een hengel koop je niet online’

Willem van Doorn (64) van Hengelsport Willem greep de lockdown aan om zijn winkel een frisse look te geven.

Bjarn van den Berg
Willem van Doorn van Hengelsport Willem. Beeld Nina Schollaardt
Willem van Doorn van Hengelsport Willem.Beeld Nina Schollaardt

Wat betekent de lockdown voor uw zaak?

“Sinds december ben ik dicht, dat is vervelend. Maar tijdens de eerste lockdown mocht ik open en heb ik best een goed zomerseizoen gedraaid. De hengelsport is ook een beetje seizoenshandel: als het mooi weer is, gaat men vissen. Maar de diehards die het hele jaar door vissen en degenen die aan roof- en zeevisserij doen, kunnen nu niet bij mij terecht.”

Hoe gaat de komende tijd eruit zien?

“Ik ben lekker aan het verbouwen: alles opknappen, een muur eruit, witkwasten erdoorheen halen. Ook heb ik nieuwe rekken waarin de artikelen komen en er is een nieuw lichtplan: alle verlichting is aangepast en energiezuinig gemaakt. Zo krijgt de winkel een frisse look. Aan die dingen kom je anders niet toe, daar vul ik nu mijn tijd mee. Ik ben een ondernemer die niet op zijn kont kan zitten.”

Heeft u nog creatieve inzichten ­gekregen door de situatie?

“Verbouwen. Ik zou met een noodgang een webshop kunnen maken, maar dat boeit mij niet. Mijn handel is geen goede onlinehandel. Je moet een hengel in je handen hebben om te bepalen of het ’m is of niet, en er zijn qua producten altijd te veel opties en mogelijkheden. En ik ben 64, digibeet, en niet van plan om nu een goede webshop in elkaar te schroeven.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Door mijn zinnen te verzetten, lekker met de verbouwing bezig te zijn en te vissen. Ik zie het oké in en hoop na 9 februari weer aan de bak te kunnen om de grote voorraad te verkopen. Veel klanten spreek ik nog. Dat klantcontact vind ik heel belangrijk.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel weer wordt versoepeld?

“Open gaan, lekker draaien en ouwehoeren met de klanten. Dat zit in mijn bloed en vind ik heerlijk. En daarna lekker naar buiten: een wandeling maken met mijn gezin in het donker. Tijd om familie op te zoeken en dat soort grappen.”

Hengelsport Willem

Johan Huizingalaan 83
hengelsportwillem.nl

Tips? open@parool.nl.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden