Update

Geen nieuwe derde ster, drie nieuwe restaurants met twee sterren

Nederland is na vandaag geen derde driesterrenrestaurant rijker. Wel zijn er drie tweesterrenrestaurants bijgekomen: Aan de Poel in Amstelveen, De Treeswijkhoeve in Waarle en chef Moshik Roth slaagde erin zijn twee sterren van 't Brouwerskolkje in Overveen te evenaren in zijn nieuwe etablissement &samhoud places in Amsterdam. Dat bleek vanochtend bij de presentatie van de Michelingids 2013 in Maastricht.

redactie

Nederland kende nog nooit zoveel tweesterrenrestaurants.

Ook zijn er vier nieuwe restaurants met één ster. Blok's in Amersfoort, Bord'Eau in Amsterdam, Kaagjesland in Reeuwijk en Han Ting Cuisine in Den Haag.

De Librije van chef-kok Jonnie Boer in Zwolle en restaurant Oud Sluis van Sergio Herman in Sluis hebben hun drie sterren weten te behouden. Dat is het maximale aantal sterren dat door de Michelingids wordt uitgereikt.

Een aantal tweesterrenrestaurants hoopte al een tijdje op een derde ster. Michelin-hoofdinspecteur Werner Loens gaf vorig jaar nog aan dat Nederland weer klaar was voor een derde driesterrenrestaurant.

Nederland telt nu 101 sterrenrestaurants: 81 restaurants met één ster, 18 met twee sterren en twee met drie sterren.

Inleveren
Vijf restaurants moesten hun ster inleveren: restaurant Solo in Gorinchem, Muller in Groningen, Paul van Waarden in Rijswijk, Schathoes Verhildersum in Leens en Au Coin des Bon Enfants in Maastricht.

Robbert Veuger en Stefan van Sprang in hun restaurant Aan de Poel in Amstelveen. Beeld anp
Robbert Veuger en Stefan van Sprang in hun restaurant Aan de Poel in Amstelveen.Beeld anp

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden