PlusOpen tijdens corona

Garage Noord verkocht roti, maar dichtblijven is financieel slimmer

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de lockdown? Vandaag: Moktar Nabil (26). De mede-eigenaar van nachtclub Garage Noord verkocht tijdelijk roti naar recept van de clubmanager.

Moktar Nabil (26) van Garage Noord. Beeld Nina Schollaardt
Moktar Nabil (26) van Garage Noord.Beeld Nina Schollaardt

Wat betekent de gedeeltelijke lockdown voor uw zaak?

“We gingen dicht, maar na een maand wilden we weer wat doen. Normaal verpachten we ons restaurant, maar nu de club dicht is, leek het ons beter om het zelf te runnen. We zijn roti gaan maken naar het recept van onze clubmanager. Zo konden we ons personeel aan het werk houden. Het was toevallig een schot in de roos; er zijn in Noord niet zo veel rotirestaurants.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“We zijn nu sinds december weer helemaal dicht en dat blijft nog wel even zo. Dat is pijnlijk. We kwamen met de roti in de buurt van de omzet die we normaal draaien. Alleen verdien je per roti relatief minder dan wanneer je een biertje verkoopt. Zeker als bezorgapps nog eens een vast percentage krijgen. De vaste lasten van de club lopen door en voor de staatssteun wordt niet naar je winst gekeken, maar naar de omzet. Daarom kunnen we beter dicht blijven. Dat voelt heel onnatuurlijk.”

Heeft u nog creatieve inzichten ­gekregen door de situatie?

“We hebben een eigen internetkanaal: Kanaal 40. Daarop willen we muziekprogramma’s maken en uitzenden. We willen ook meer doen voor de buurt en zijn in gesprek met buurthuis De Valk om samen een hiphopprogramma te maken voor jongeren uit de buurt.”

Hoe houdt u de moed erin?

“De hele situatie is klote, maar het heeft ons ook iets gebracht. We hebben meer ruimte om na te denken over andere projecten. We proberen de teamspirit erin te houden en willen het liefste dat iedereen blijft tot we weer opengaan. Zo’n nachtclub draaien is best specialistisch. We hebben nu mensen die dat kunnen.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel weer wordt versoepeld?

“Dan gaan we weer roti verkopen. Maar we staan ook al klaar voor de lange termijn. We hebben nu een 24 uursvergunning en we zijn de hele tijd aan het verbouwen. We willen twee keer zo hard terugkomen.”

Garage Noord

Gedempt Hamerkanaal 40
Facebook Garage Noord

Tips? open@parool.nl.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden