Aldus

Francoise Hagen schreef Corona de Musical voor groepen 8

Om de onzekere periode een plekje te geven, bedacht Francoise Hagen (46), docent op een basisschool in Bussum, Corona de Musical.

null Beeld Shutterstock
Beeld Shutterstock

Een eindmusical voor groepen 8, maar dan anders.

“Ik heb een dochter die in groep 8 zit en ik ben ook leerkracht voor de groepen 7 en 8. Het is natuurlijk een heel rare periode voor kinderen, dus wilde ik het een plekje geven door dit in een musical te verwerken. Ik belde twee vriendinnen en we zijn meteen gaan schrijven. Twaalf dagen later was Corona de Musical af.”

Onder andere de run op wc-papier en een rappende Rutte komen voorbij.

“Het verhaal begint met een dans in China. De ministers rappen over wat er allemaal gebeurt. Rutte, maar ook Bruno Bleekjes. Dan ­bedoel ik Bruno Bruins, die we Bleekjes noemen omdat hij was flauwgevallen. Een groepje kinderen praat over wat ze meemaken: een eenzame oma in het verzorgingshuis, een ­ouder die keihard werkt op de ic of een stresskip van een moeder die hamstert. Er zit zeker ook humor in. Voor sommigen zal dat te vroeg zijn, maar ik denk dat iedereen toe is aan een lach.”

Speelt u zelf een rol?

“Nee, dat niet. Ik zou de gestreste juf kunnen spelen, maar dat is juist een rol die veel kinderen willen.”

Hoe wordt er gerepeteerd?

“Daarvoor hebben we een handleiding geschreven. Met de toegestane halve klassen kunnen kinderen in groepjes repeteren. Voor kinderen met ouders in de risicogroep hebben we scènes bedacht die van tevoren worden opgenomen.”

Is er animo voor de musical?

“We krijgen aanvragen uit het hele land. We vragen 75 euro, waarvan een deel naar het goede doel Stichting Jarige Job gaat. Ik begrijp dat scholen twijfelen, maar dit is wat leeft onder kinderen. Daarom denk ik juist: doe het nu.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden