PlusWeer open

Floormanager restaurant Palladium: ‘Ik ben nog nooit zo zen geweest’

Josefien Kleijweg (27), floormanager van restaurant Palladium verdiepte zich in zingeving tijdens de lockdown.

Palladium, Kleine-Gartmanplantsoen 7.Beeld Aziz Kawak

Hoe is het om weer open te zijn?

“In het begin was ik bang dat de gastbeleving heel anders zou zijn. Dat viel mee; mensen zoeken toch graag hun favoriete horeca op. We hebben een grote zaak waar sinds 1 juli zestig mensen in kunnen, dus er is overdag niet veel veranderd. ’s Avonds is het wel anders, omdat er niet gedanst mag worden.”

Hoe bent u de lockdown door­gekomen?

“Ik heb veel gesport, gewandeld en gelezen. Ik ben nog nooit zo zen geweest. Daarnaast heb ik me in zingeving verdiept met online cursussen. De dagen vlogen voorbij.”

Wel lekker rustig zo, even zonder collega’s?

“Ik heb me eraan overgegeven. Het is niet mijn zaak, dus ik kon de knop wel omzetten. Toch zat ik wel met een dubbel gevoel, want voor de ­eigenaar, Ed Pool (70), waren het onzekere tijden.”

Is er iets veranderd aan de manier van werken?

“We houden ons natuurlijk aan de maatregelen, maar verder niet. De gasten zijn heel begripvol. ’s Avonds is dat lastiger vanwege de alcohol, maar gelukkig staan er portiers om te helpen de regels na te leven.”

Nog een voordeel ontdekt aan de ­tijdelijke sluiting?

“Ed heeft tijdens de lockdown de zaak verbouwd. We hebben een hele nieuwe inrichting met nieuwe planten, stoelen en luifels. Daarnaast zijn we een nog hechter team geworden en is de dankbaarheid dat we weer kunnen werken groot.”

Palladium

Kleine-Gartmanplantsoen 7
020 6205536
palladiumamsterdam.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden