Bezorgtest

Floor’s Surinaamse Catering levert comfortfood zonder poespas

De roti kip kerrie mag wat pittiger, maar de pindasaus is hemels. Beeld Monique Van Loon

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Floor’s Surinaamse Catering.

Waar bestellen we?

Na alle decadentie van afgelopen weken vind ik het tijd voor ouderwets comfortfood zonder al te veel poespas. Als je het mij vraagt, kom je dan al snel op Surinaams eten. Niets warmt het lichaam én het hart meer op dan een goede saotosoep. De keus valt op Floor’s Surinaamse Catering in de Wilhelminastraat in Oud-West, een zaak die me al vaker is getipt. Hier kookt Florence Strijdhaftig haar Surinaamse gerechten met Creoolse, Chinese, Hindoestaanse en Javaanse invloeden.

Wat biedt het menu?

De keuze is reuze: roti, nasi, bami, tjauw min en snacks. Per categorie is er een ruime selectie aan opties, met klassiekers als bakkeljauw en pikante kip. Ik kies twee hoofdgerechten en drie kleinere gerechten voor minder dan dertig euro.

Rijden maar!

Na een halfuurtje, en dat op een zaterdagavond, staat de bezorger op de stoep. Alle gerechten zijn kneiterwarm. Allereerst de saotosoep (€4,50 voor een kleine portie, er is ook een grote versie voor €6). Deze kleine variant meet 350 ml bouillon en is subtiel, maar lekker. De hoeveelheid kippenvlees is royaal, evenals de gebakken vermicelli, taugé en welbekende zoute toko-frietjes. Complimenten voor het hardgekookte eitje, dat een prachtig gele dooier heeft. De peperige ketjap in het losse bakje erbij is prettig droppig, de sambal en ­madame jeanette in de andere bakjes zijn voor de eter die van echt pittig houdt.

Je hebt vast ook roti besteld.

Uiteraard! De roti kerrie kipfilet (€8,50) is een lekker grote portie met veel kip, kousenband en aardappel. De rotiplaat smaakt verser en zachter dan bij menig concurrent. De kerrie had wat aanweziger kunnen zijn; met een beetje extra kick was het gerecht perfect. De tjauw min met tempeh, courgette, tomaat, kousenband, aubergine en gebakken mie (€9) is op zich prima, maar had net even wat meer op smaak gebracht mogen worden.

En tot slot…

De bakabana met pindasaus(€1,75) is redelijk, een ­dikker en knapperig deegjasje had hem echter niet misstaan. Maar de pindasaus maakt alles goed: o, wat is die goddelijk, met lekker veel stukjes noot erin. Gelukkig vind ik dezelfde saus bij de kipsaté (€4). De drie stokjes malse dijfilet smaken naar meer. Dat ze bij Floor’s Surinaamse Catering kunnen koken, staat buiten kijf. Sommige gerechten mogen alleen nog net wat uit­gesprokener, als je het mij vraagt.

Restaurant Floor’s Surinaamse ­Catering. Open di-zo 16.00 tot 21.00 uur. Bestellen via Deliveroo en Thuisbezorgd

Prijs €29,80 voor roti, saotosoep, tjauw min, bakabana en saté.

Aanrader Jawel, en zeer betaalbaar. Vooral de saté met pindasaus en­ de saotosoep zijn top.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden