PlusOpen tijdens corona

Fittclub Diemen traint nu live via Instagram en Facebook

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de gedeeltelijke lockdown? Dat lees je in de rubriek Open tijdens corona. Vandaag: Fittclub Diemen.

Jip Leferink
Leila McKiljan (45) Beeld Jakob Van Vliet
Leila McKiljan (45)Beeld Jakob Van Vliet

Wat betekent de gedeeltelijke lockdown voor uw zaak?

“Het was een enorme omschakeling. Mijn partner Sander en ik zijn mensen live gaan trainen via Instagram en Facebook. Zo kunnen we het persoonlijk contact enigszins onderhouden. Dit vinden we heel belangrijk, bij ons ben je geen nummertje. Soms lijkt het net alsof we een familie zijn. Ik zie mijn ouders zelfs minder dan sommige leden.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“Ik heb toevallig gisteren naar de leden gemaild dat er weer het een en ander gaat veranderen, omdat we anders de anderhalve meter afstand niet kunnen handhaven. De lessen gaan van maximaal dertig naar twintig personen.”

Nog creatieve inzichten gekregen door de situatie?

“Bij de livetrainingen zijn we creatief geweest. We hadden het nog nooit eerder zo gedaan. Ik ben zelfs cameraschuw: de eerste keer dat ik voor een camera moest lesgeven, kreeg ik vijf minuten van tevoren een paniekaanval. Een ander stukje creativiteit zit hem in de attributen waarmee we de eerste online trainingen hebben gegeven: we gebruikten materialen die iedereen in huis heeft, zoals bezemstelen en flesjes water. Dit ging goed, maar we hebben toch besloten om onze eigen materialen uit te gaan lenen. Zo kan iedereen optimaal trainen. Werken aan je gezondheid is nu belangrijker dan ooit.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Los van het feit dat de livetrainingen goed gingen, hebben we toch veel ­uitschrijvingen gehad. Onze harde kern heeft ons er echt doorheen gesleept. Ze hebben vaak contact gezocht en regelmatig gezegd dat ze blij met ons zijn. Dat doet ons heel erg goed.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel weer wordt versoepeld?

“Als alles weer mag en kan, gaan we een feestje organiseren op de sportschool. Eigenlijk geven we elk jaar wel een feest. Dat hebben we de afgelopen tijd erg gemist. We willen graag weer onze lessen geven zonder beperkingen, maar het is minstens zo belangrijk om met z’n allen bij elkaar te komen.”

Visseringweg 23A, Diemen

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden