Aldus

Felix Meritis vraagt publiek naam te verzinnen voor nieuwe ruimte

De verbouwing van Felix Meritis is in maart 2020 klaar. Van directeur Clayde Menso (43) mogen Amsterdammers de foyer een naam geven.

Tom Grosfeld
Felix Meritis aan de Keizersgracht, begin 1963. Beeld ANP
Felix Meritis aan de Keizersgracht, begin 1963.Beeld ANP

Ik moet denken aan de verkiezing voor het Osdorpplein. De nieuwe naam werd: Osdorpplein.

“Dat gaat bij ons anders, het is geen populariteitscontest. We zoeken een naam die ons raakt, die beklijft. Er wordt niet openbaar gestemd. Met een aantal betrokkenen beoordelen we de inzendingen.”

Om wat voor ruimte gaat het?

“We hebben de afgelopen drie jaar flink verbouwd en gerestaureerd. Er is ook een nieuwe ruimte, een foyer. Er staat een bar en er zijn loungeruimtes. Het is een plek waar je nog wat kunt hangen, drinken en napraten over het culturele programma dat je hebt bezocht.”

Waarom mogen Amsterdammers de naam verzinnen?

“Ik heb gemerkt dat het lastig is iemand in de stad te vinden die nog nooit van Felix Meritis heeft gehoord. Het was het belangrijkste cultuurhuis van de stad en heeft haar sporen sinds 1788 achtergelaten. Hoe mooi is het dan als Amsterdammers mogen meedenken over de nieuwe naam van een nieuwe ruimte?”

Hoe doen we dat?

“Je kunt tot en met 15 december mailen naar: info@felix-meritis.nl. Het is leuk als je ook uitlegt wat je relatie is met het cultuurhuis of wat het voor je betekent.”

En de winnaar?

“Die nodigen we uit om te komen eten in het nieuwe restaurant, krijgt een boek over geschiedenis en toekomst van Felix Meritis en mag naar het openingsfeest op 20 maart.”

En wat brengt de toekomst?

“We gaan terug naar waarvoor het cultuurhuis ooit is opgericht: een plek waar kunst, wetenschap en ondernemerschap, en nu ook technologie, samenkomen.”

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden