PlusOpen tijdens corona

Feest in haptoland nu de contactberoepen weer mogen

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de lockdown? Dat lees je in de rubriek Ode tijdens corona. Vandaag: Ellen Vaessen (38) van de gelijknamige praktijk voor haptotherapie, training en massage, moet veel regelen nu ze weer open mag.

Ella Santhagens
Ellen Vaessen - Praktijk voor haptotherapie, training en massage. Beeld Nina Schollaardt
Ellen Vaessen - Praktijk voor haptotherapie, training en massage.Beeld Nina Schollaardt

Wat betekent de gedeeltelijke lockdown voor uw zaak?

“Ik had de afgelopen maanden alleen kosten en geen klanten. Maar het ergste vond ik dat ik geen psychosociale zorg kon geven. Dit zijn tijden waarin mensen vaker eenzaam, ongelukkig en angstig zijn. Het geven van haptotherapie is hierdoor extra waardevol. Tijdens de persconferentie deze week kreeg ik te horen dat ik weer open kan! De mensen die in de wacht stonden, kunnen nu weer langskomen op de behandelbank.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“Ik had niet verwacht dat ik volgende week al open zou kunnen. Blij ben ik zeker, maar ineens moet ik in korte tijd veel regelen, zoals het aanpassen van mijn site, omdat er verouderde informatie op staat. Mijn praktijk zit sinds 1 januari niet meer in Buitenveldert, maar in Amstelveen. Ook moet ik iets aan mijn marketing doen; nieuwe klanten moeten me wel weten te vinden.”

Heeft u nog creatieve inzichten ­gekregen door de situatie?

“Vlak voor de coronacrisis ben ik een nieuwe studie begonnen, zwangerschapshaptonomie. Tijdens de lockdown kon ik me hier volledig op focussen. Dat was super. Naast het volgen van deze studie probeerde ik nog online therapie te geven door te videobellen, maar er was maar één cliënt die dat prettig vond.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Ik zag mijn kinderen meer doordat ik vaker thuis was. Zij geven mij veel moed en een gevoel van leven. Dat maakt dat ik ervaar dat ik door moet. Ook heb ik het geluk dat ik niet in financiële nood ben gekomen, dat heeft zeker verschil gemaakt.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel weer wordt versoepeld?

“Nu de contactberoepen weer zijn toegestaan, is het feest in haptoland! Eindelijk kunnen mijn cliënten weer op de behandelbank liggen en kunnen we, door middel van aanraking, proberen te achterhalen welke emoties ten grondslag liggen aan hun gedrag en hun gevoel.”

Tips? open@parool.nl.

Ellen Vaessen - Haptotherapie, Training en Massage

Van Heuven Goedhartlaan 933, Amstelveen
ellenvaessen.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden