PlusNet open
Fans van Massimo Gelato kunnen nu ook in Oost terecht voor een ijsje
Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Massimo Gelato in Oost.
De kleine vestiging van Massimo Gelato in De Pijp trekt sinds de opening in 2017 hordes mensen. ‘We komen niet meer, want de rijen zijn te lang’ – die opmerking kreeg eigenaar Massimo Bertonasco (54) regelmatig te horen.
Hoog tijd om een tweede vestiging in West, en vorige week zelfs een derde locatie in Oost te openen. “Nu hoeven mensen niet meer vanuit heel Amsterdam naar De Pijp te fietsen.”
De handshake was rond 10 juni. “Toen moesten er telefoontjes gepleegd worden.” Het moeilijkst om aan te komen, maar heilig voor Bertonasco, waren de Italiaanse afgesloten rvs-cilinders waar het ijs in zit. Deze zie je in Nederland bijna nergens. “IJs is zeer kwetsbaar en instabiel, net als wij mensen.” De watergekoelde cilinders behouden de kwaliteit en zorgen voor een minimale temperatuurshock wanneer de deksel eraf wordt gehaald. Daarnaast is het een stuk hygiënischer.
De nieuwe zaak oogt ruim en strak met niet meer dan een bar waar ijs (€1,80 per smaak) besteld kan worden. Weinig poespas is kenmerkend voor de ijssalon. “We zijn niet van de kleurtjes, we zijn van de smaken,” aldus Bertonasco.
De Italiaan kiest alle ingrediënten zorgvuldig uit. De biologische melk komt van één boerderij, chocolade komt uit Venezuela, de citroenen in het najaar uit Sicilië. “Het allerbelangrijkste is niet de textuur of consistentie, maar de smaak. Als je ons pistache-ijs proeft, wil ik dat je zegt: wauw!”
Massimo Gelato
Pretoriusstraat 89
Facebook
Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.
Tips? open@parool.nl.