Expositie

Expositie: samenwonende starters en statushouders in beeld

‘Hoe is het nou echt om samen te leven met mensen met een heel andere achtergrond en geschiedenis dan die van jou?’ Die vraag staat centraal bij de nieuwe tentoonstelling Project Startblok in De Hallen.

Het Parool
Twee bewoners van Startblok Riekerhaven. Beeld Karijn Kakebeeke
Twee bewoners van Startblok Riekerhaven.Beeld Karijn Kakebeeke

Fotograaf Karijn Kakebeeke maakte een serie over Startblok Riekerhaven, een complex achter het Olympisch Stadion waar sinds 2016 zo’n 565 jongeren tussen de 18 en 27 jaar wonen. De helft van de jongeren is Nederlandse student of starter, de andere helft is statushouder, voornamelijk uit Syrië en Eritrea.

In de multimediale tentoonstelling worden bezoekers meegenomen in het leven van vijf bewoners: Nahom, Leila, Isabella, Samer en Timo. Kakebeeke volgde ze gedurende drie jaar en legde alledaagse taferelen vast. Het resultaat is zowel een portret van hun ‘coming of age’ als een inkijk hoe statushouders en Nederlandse studenten samen hun dagelijks leven vormgeven.

De expositie is van 7 september tot 15 oktober te zien in De Hallen. Ook is er een online serie Startblok Superdiversiteit waarin het project in breder maatschappelijk perspectief wordt geplaatst door vijf experts. De reeks is vanaf 27 augustus te bekijken op www.projectstartblok.nl.

Voetballende bewoners. Beeld Karijn Kakebeeke
Voetballende bewoners.Beeld Karijn Kakebeeke
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden