Uitgelicht

Eindelijk weer een kunstRAI – met dik tachtig galerieën

Jan Pieter Ekker
Irieé Zamblé, If it ain’t broke, don’t fix it, 2020, olie op doek, 140 x 105 cm. Beeld SBK
Irieé Zamblé, If it ain’t broke, don’t fix it, 2020, olie op doek, 140 x 105 cm.Beeld SBK

Wegens corona werd de KunstRAI vorig jaar in eerste instantie, vol optimisme, verplaatst van april naar oktober; het had destijds het eerste grootschalige evenement in de RAI moeten ­worden. Maar helaas. Vervolgens zou de beurs voor hedendaagse autonome en toegepaste kunst in december plaatsvinden, als proefevenement, waarbij alle bezoekers voor binnenkomst een sneltest zouden moeten doen, maar ook dat feest ging niet door.

Afgelopen mei kon de beurs wéér niet doorgaan, maar nu is het dan eindelijk zover: de 36ste editie van de KunstRAI is woensdag afgetrapt en loopt nog dit hele weekend. Het verheugt de organisatie zeer dat er, met uitzondering van de 1,5 meter afstand, geen coronamaatregelen hoeven worden nageleefd.

De beurs biedt onderdak aan ruim tachtig galerieën, waarvan een groot aantal werk van aanstormend talent toont. Twintig deelnemers hebben tevens een solostand ingericht, waar werk van één kunstenaar wordt uitgelicht. Ook is er weer een uitgebreide randprogrammering. Zo wordt de Sluijters Prijs voor jong talent in de schilderkunst uitgereikt aan Kamilė Česnavičiūtė, en zijn er presentaties van WOW Amsterdam, Art on Paper en Studio Philadelphia, dat met de outsider-arttentoonstelling ruim baan biedt aan kunstenaars die zich buiten de gebaande paden van de kunstmarkt ­bewegen .

T/m zo 12 september, van 11.00 tot 18.00 uur, kunstrai.nl. ­Lezers van Het Parool krijgen 50% korting op een ­entreekaartje door gebruik te maken van de code ‘PAROOLKUNSTRAI2021’.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden