PlusWeer open

Eigenaar Plant Based Sushi: ‘We waren pas drie maanden open toen we dicht moesten’

Claudia Deken (24), eigenaar van Plant Based Sushi, verhuisde haar zaak tijdens de lockdown.

Plant Based Sushi is tijdens de lockdown verhuisd naar het pand van Boterham. Beeld Nosh Neneh

Hoe is het om weer open te zijn? 

 “Heel fijn, ik ben erg opgelucht. We waren pas drie maanden open toen we alweer dicht moesten. Als ondernemer druist het tegen alles in om geen gasten te mogen ontvangen.”

Hoe bent u de lockdown doorgekomen?

“We zijn erg druk geweest met eten bezorgen. Daar hadden we weinig ervaring mee, maar tijdens de lockdown was er tijd genoeg om ons daarop toe te leggen. Ook hebben we ons menu uitgebreid.”

Wel even lekker rustig zo, zonder collega’s?

“De collega’s met een vast contract heb ik zo ongeveer elke dag gezien, zij hielpen met de bezorging. Voor de parttimers was er helaas geen werk, maar die kunnen nu gelukkig weer aan de slag.”

Is er iets veranderd aan de manier van werken?

“We zijn verhuisd naar het pand van Boterham. Zij serveren lunch en normaal sluit hun zaak ’s avonds, maar nu blijven we open en verzorgen wij van Plant Based Sushi ’s avonds het eten. In het weekend is Boterham dicht en doen we lunch én diner.”

Nog een voordeel ontdekt aan de ­tijdelijke sluiting?

“We maakten altijd superlange dagen, maar toen we bezorgden waren we vaak om acht uur ’s avonds al klaar. En ik heb gemerkt hoe hecht we zijn als team. Ook al moeten we anderhalve meter afstand houden in de keuken, ik voel me heel erg verbonden met hen allemaal.”

Andreas Bonnstraat 2

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden