PlusWeer open

Eigenaar At Seven: ‘Met Moederdag hebben we zelf ontbijtjes rondgebracht’

At Seven, het restaurant van Mirjam Benjamins (47), is nu ook deels ’s avonds open voor borrel en diner. 

At Seven in de Scheldestraat. Beeld Nosh Neneh

Hoe is het om weer open te zijn?

“Super! In het begin waren gasten wat terughoudend vanwege het vooraf reserveren; veel van hen kwamen altijd spontaan aanwaaien. Gelukkig lijken steeds meer mensen te weten dat je ook ter plekke kunt reserveren en komen eten, mits er plek is.”

Hoe bent u de lockdown doorgekomen?

“De eerste twee weken bleven we dicht en zocht ik uit hoe we het allemaal financieel konden bolwerken. Daarna gingen we open voor take-out, en was het heel fijn om te merken dat veel vaste gasten trouw langskwamen. Met Moederdag hebben we ook zelf ontbijtjes rondgebracht.”

Wel even lekker rustig zo, zonder collega’s?

“Nee, ik miste mijn collega’s heel erg, net als onze vaste gasten.”

Is er iets veranderd aan de manier van werken?

“De grootste verandering is dat we op donderdag tot en met zondag nu ook ’s avonds open zijn. We hebben een borrelplank, daghappen, een dinerkaart en sangria, caipirinha’s en mojito’s. Zo bieden we de buurt iets nieuws en kan al mijn personeel genoeg diensten blijven draaien.”

Nog een voordeel ontdekt aan de tijdelijke sluiting?

“Financieel gezien was het negatief: je verliest veel geld en je buffer is weg, maar ik heb nu geleerd dat je door zo’n situatie ook de veerkracht kan krijgen om het over een andere boeg te gooien. En het was geweldig om te merken hoe betrokken ons team en onze gasten zijn.”

Scheldestraat 92

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden