PlusOpen tijdens corona

Eetcafé Wijmpje Beukers bezorgt espresso-martini’s nu aan huis

null Beeld Anouk Hulsebosch
Beeld Anouk Hulsebosch

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de gedeeltelijke lockdown? Dat lees je in de rubriek Open tijdens corona. Vandaag: Eetcafé Wijmpje Beukers. Maarten van Belkom (33), eigenaar en gastheer, bezorgt zijn geliefde espresso-martini’s aan huis.

Jip Leferink

Wat betekent de gedeeltelijke ­lockdown voor uw zaak?

“Normaal gesproken hebben we als eetcafé elke week een andere kaart. De gerechten die op het menu staan, komen na die week niet meer terug. Nu zijn we overgestapt naar de afhaal- en bezorgservice van stamppotten. We hebben bijzondere stamppotten op de kaart, zoals een variant met blauwe kaas, peer en ­walnoten.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“Ik vind het heel spannend. Over twee weken is mijn volgende zaak klaar, die heet Eetcafé Schotsheuvel. Ik verwacht dat de lockdown nog tot ver in december gaat duren, dus we moeten wat creatiefs verzinnen om daar omzet te genereren.”

Nog creatieve inzichten gekregen door de situatie?

“We hebben verschillende manieren gevonden om de zaak draaiende te houden. Zo bezorgen we nu espresso- martini’s aan huis. Ik run Wijmpje Beukers samen met mijn man. Wij zijn allebei gek op deze cocktail, dus die zijn we sinds drie jaar geleden gaan shaken. Ik kan je vertellen: er staan meer espresso-martini’s op de jaaropgave dan alle koffies en ­cappuccino’s bij elkaar.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Ik heb geleerd dat positiviteit loont en negativiteit je geen stap verder helpt. Als je positief blijft, dan kun je door op je tandvlees. Ik ben zo ­ontzettend trots op hoe mijn team, van achttien man sterk, dit allemaal heeft opgepakt. Toen de nood hoog was omdat we een paar coronagevallen hadden, kregen we hulp uit allerlei hoeken. Zo kwam oud-­personeel meedraaien in de ­keuken. Zelfs onze vrienden Marco Borsato en Geraldine Kemper ­kwamen ­helpen.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel weer versoepeld wordt?

“We nemen ons personeel één keer per jaar mee naar het buitenland, wat nu natuurlijk niet mogelijk is. Als het wel weer kan, gaan we dat meteen doen. Het liefst wil ik naar Barcelona. Dan gaan we drie à vier keer per dag uit eten en drinken we natuurlijk heel veel espresso-­martini’s.”

Eetcafé Wijmpje Beukers

Karel du Jardinstraat 47

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden